Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Szwagier kupił audi a6 a ja mam passata to znaczy, że ja też muszę mieć a6? No jak dzieci no.
    No jak dzieci, właśnie Osobiście to wolę starego Golfa Nie działa na mnie zjawisko posiadania tych samych zabawek co inni (mam tak już od przedszkola), dobieram je pod siebie bez względu na obowiązującaą w sezonie modę

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    p.s Ja napisałem co mi nie pasi i co mi pasi wR proszę napisz co Tobie pasi i nie pasi w A7III i z jakim szkłami go używasz. Może porozmwawaimy merytorycznie.
    p.s 2 gdyby a7III zrobił obniżkę o 2,5K to bym go kupił bez zastanowienia.
    Pisałem już kilkakrotnie wcześniej, że gdyby R kosztował tyle co A7MKII - czyli 4k zł nie miałbym żadnych uwag co do braków w R (jakich - napisano już tysiąc razy). Gonienie króliczka nie kończy się nigdy i mnie już dawno zmęczyło dlatego od pewnego czasu rozstałem się z puszkami canona rozważając ewentualny powrót w przyszłości. Moje wymagania nie są strasznie wyrafinowane: w miarę mały, lekki i poręczny korpus, koniecznie IBIS (stabilizacja matrycy w korpusie obowiązkowa bo używam często szkieł manualnych np. A7 II + Pentacon 50 mm 1.8 https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net...0a&oe=5C8FE05F ), dobry AF (z działającym EYE AF) we wszystkich trybach z większym FPS i trybem śledzenia obiektu, odchylany LCD i w miarę przyzwoity EVF oraz dobra matryca (EVF nie jest dla mnie priorytetem pod względem jakości, ale matryca już tak). Jak na razie nie widzę żadnego sensu zmiany posiadanych od kilku lat korpusów Fuji X-T2 i Sony A7 II na cokolwiek innego. Do każdego systemu mam natywne szkło w najbardziej interesującej mnie ogniskowej (56 mm w Fuji i 85 mm w Sony) a resztę załatwiają adaptery i m.in. szkła canona.

Rozważałem swego czasu R, ale po organoleptycznym kontakcie stwierdziłem, że nie zrobię nim lepszych zdjęć niż obecnie posiadanym sprzętem. Może za rok, za dwa, lub trzy (albo i dziesięć) canon wypuści puszkę, która zmotywuje do zmiany decyzji Nie spieszy mi się.
    Ostatnio edytowane przez candar ; 07-01-2019 o 22:29
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów