Strona 145 z 414 PierwszyPierwszy ... 4595135143144145146147155195245 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 441 do 1 450 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Re: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    A z jakiego to powodu? Wszystkie moje szkła EF wypadają na R tak samo dobrze lub lepiej (85/1,2 50/1,2) niż na 5d mk IV. Używałem również wszystkich szkieł natywnych łącznie z 28-70/2 i 50/1,2, a mimo to w najbliższym czasie nie zamierzam kupować obiektywów R, ponieważ w EF mam wszystko czego potrzebuję.
    Obawiam się że coś w takim razie robisz nie tak, przecież to niemożliwe jest ....

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Jeśli nie to koniec będzie miała seria M, a w jej miejsce pojawią się body i obiektywy RF APS-C.
    Młóciliśmy już te plewy . I stawiam na to że na pewno M w przewidywalnej przyszłości nie uśmiercą - wręcz odwrotnie i że nie będzie apsc R .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar Shrek
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    to teoria forumowa nie moja - [ciach] a teoria jest mało realna podobnie jak ta ze smartofonem bo fotografia to dość techniczna dziedzina i sprzęt jest istotny.
    Do tej teorii z ostatniego zdania tez mam pewien cytat, dobrze znany:

„Kupa sprzętu - brak talentu”

EOS R | EF-s 10-18 IS STM | RF 24-105 f/4L IS USM | EF 70-200 f/2.8L IS USM | 580EX II

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Shrek Zobacz posta
    Do tej teorii z ostatniego zdania tez mam pewien cytat, dobrze znany:

„Kupa sprzętu - brak talentu”

cóż pozostaniemy przy swoich zdaniach, a ja nadal bedę cytował legendy o fotografie co to pudełkiem po zapałkach

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Może Canon chce zrobić z EF pleśniaki na EOS M?

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Jest oczywista mozliwość teczniczna projektowania szkieł pod bagnet RF wg innej koncepcji. Pięknie to widać na porównaniu układów optycznych R35/1.8 i 35/2IS. Z tego urodzą sie fajne konstrukcje RF.
    Kompatybilność ze szkłami EF zapewnia zupełnie bezproblemowe i ograniczone kosztowo do body wejście w system R. Mnie już korci dokupić chociaż jedno szkło RF pomimo, że te szkła EF co mam działają bardzo dobrze.
    Czekam z niecierpliwością testów obiektywów (DxO jakości technicznej zdjęć) na puszce R.
    Powinno być lepiej od odpowiedników EF

jp
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 22-12-2018 o 22:39 Powód: brak zamknięcia tagu w cytacie
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

[QUOTE=jan pawlak;1382584]
    Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Jest oczywista mozliwość teczniczna projektowania szkieł pod bagnet RF wg innej koncepcji. Pięknie to widać na porównaniu układów optycznych R35/1.8 i 35/2IS. Z tego urodzą sie fajne konstrukcje RF.
    Kompatybilność ze szkłami EF zapewnia zupełnie bezproblemowe i ograniczone kosztowo do body wejście w system R. Mnie już korci dokupić chociaż jedno szkło RF pomimo, że te szkła EF co mam działają bardzo dobrze.[/QUOTE

Czekam z niecierpliwością testów obiektywów (DxO jakości technicznej zdjęć) na puszce R.

jp
    Na razie nie bardzo jest co porównywać. Jedyny sens widzę w 50mm/1.2 przy czym wersja ef wpadnie bardzo słabo w zakresie parametrów, które Ciebie interesują, bo to stara konstrukcja projektowana z nastawieniem na walory artystyczne.
    Jedyny sens to porównanie do S50/1.4art.
    28-80/2 nie ma odpowiednika, 24-105 z tego co widziałem w różnych testach jest w zasadzie identyczny z ef. 35 to szkło budżetowe i różnice z ef będą marginalne. Czekamy na kolejne L-ki
    Miłego dnia
    moja www

Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta

jp
    Chcesz kupić R???
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Chcesz kupić R???
    Po kilkunastu latach z Canonem mam sentyment do tej marki.
    Bezlusterkowy odpowiednik 5DS R z natywnymi obiektywami "przenoszącymi" tą rozdzielczość byłby wyzwaniem

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 22-12-2018 o 21:46
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Miasto
    Pod Tatrami

Dla lubujących się w porównaniach Sony-Canon-Nikon:
    https://theslantedlens.com/2018/mirr...ra-comparison/
    Canon zadziwiająco dobrze wypadł i to w kategorii wyciąganie z cieni ....
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Obawiam się że coś w takim razie robisz nie tak, przecież to niemożliwe jest ...
    Podchodząc czysto teoretycznie tak, ale jak widać nowi właściciele eRki dopatrują się wszędzie wyższości .
    Dlatego do większości pierwszych zachwytów podchodzę ostrożnie .

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    (ale pamiętajmy że dobry fotograf to nawet pudelkiem od zapałek zrobi lepsze zdjęcie niż amator fulfrejmem)
    Dam Ci najbardziej wypasione pudełko zapałek i dorzucę paczkę fajek, a co tam, nawet najlepsze cygaro. Zrób jakiekolwiek zdjęcie, nie mowię, żeby lepsze niż ja ajfonem . Nie popadajmy w paranoję, bo nie spotkałem jeszcze dobrego fotografa, który fotografowały byle czym... Troszę rozsądku .

Cytat Zamieszczone przez Shrek Zobacz posta
    Dość realna teoria nie powiem, choć wg mnie celniejsza jest ta, że jest tutaj wielu amatorów, którzy robią
    lepsze zdjęcia smartfonami jak większość "zawodowców" mających w stopkach ff i całą baterię słoików L .... :-)
    Pytanie co znaczy lepsze? Bo żeby skomponować dobry kadr nie trzeba mieć plecaka eLek i FF, ale specyfika większości zdjęć zdecydowanie wymaga odpowiedniego przyrządu .
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 23-12-2018 o 00:57
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Strona 145 z 414 PierwszyPierwszy ... 4595135143144145146147155195245 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów