To oczywiście żadna "próba" ale kilku moich znajomych zrobiło przesiadkę zafascynowani możliowśicami jakie dają korpusy A7 i z tego co wiem to może częściowo poza jednym praktycznie nie zmienili szklarni. Wczoraj jeden do mnie pisał na fb, że chce pojechać na jakiś pokaz eRki, bo myśli o powrocie. Giełda na KKM też jakaś taka żywsza sie zrobiła. Nie wiem może efekt nowości a może jednak być tak że ta migracja jest i będzie.
Tzn? Obie to spółki publiczne, mają zarabiać jak najwięcej dla akcjonariuszy? Co jeszcze?
Sony ma problem wizerunkowy od początku poważnego wejścia w foto (po zakupie działu foto w Minolcie). Z napisem Minolta na aparatach byłoby im znacznie łatwiej. Marka ogólnie mówiąc nie jest kojarzona z foto, a jaki jest to konserwatywny rynek boleśnie przekonał się taki gigant jak Samsung.
Znaczy się jakie linie technologiczne muszą zmienić i co przestawić żeby zacząć produkować te ML??? Jakie technologie?
Póki co zarejestrowali bezlustro z matrycą o ilości pikseli taką samą jak w 6DmkII to może oznaczać stosunkowo szybką premierę. Czy będzie to wypas - bardzo wątpię - wręcz odwrotnie.
Zgłosili też patent na podwójny IS w szkłach więc licho wie co tam kombinują ale może wsadzą ten IBIS choćby dla tzw. św. spokoju....