Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
ja bym zanadto nie ekstrapolowal tak malej probki. i w kontekscie migracji to IMHO duzo wiekszym problemem dla Sony bedzie Canon. bo w tych torbach z A7-kami duzo czesciej spotkasz czerwone paski, niz wypasione Nikkory
Dokładnie. L-ki jakoś działały na Sony, Nikkory za to strasznie tam kulały. Więc ci co byli z Nikona to sie wyprzedali i zaopatrzyli w natywne szkła. Część z nich wróci, ale powrót do Canona będzie większy, bo część ludzie zachowało szkła na Canony.
Wcześniej coś pisałem o moim zapoznaniu się z Canon R, nikt nie podjął tematu. Tym się całkiem fajnie fotografuje. Nie wiem czego w końcu się oczekuje od aparatu? Ma fajny AF, czuły. Matryce nie gorszą niż lustrzanki Canona. Filmowanie tez nie gorsze. Szkła EF działają bdb. Ile się można czepiać drugiego slotu? Ergonomia to kwestia przyzwyczajeń. Fajne narzędzie, brać i fotografować. Jedyne narzekanie jakie jestem w stanie zrozumiec to cena, wyższa niż lustrzanki o podobnych parametrach. Ale to cena za nowość i jest się w bardziej perspektywicznym systemie R.