Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4136

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Canon EOS R

Cytat Zamieszczone przez capo-di_tutti-capi Zobacz posta
    To twoje zdanie z tą "żadną (albo minimalną) wartością dodaną.
    -sensowny AF w LV i wideo czego w lustrzankach Nikon nie uświadczysz
    -stabilizacja matrycy np. z obiektywami stałoogniskowymi które jej nie posiadają.

To co powiedzieć o Canon EOS R -jaka jest w nim wartość dodana względem 5D IV?
    -Tylko możliwość użycia obiektywów EF-S -co może przydać się na kropie w 4K, przychodzi mi do głowy.
    Jestem daleki od twierdzenia, że eos R to jakiś przełom ale dwie rzeczy są co mogą skłonić do zakupu tego body. Możliwość stosowania szkieł jakich dotąd nie było (i wątpię źeby się kiedykolwiek pojawiły do dslr) i AF którego nie ma w lustrach Canona - szczególnie pod względem działania w niemal całkowitej ciemnicy. Oczywiście nie twierdzę że to jest coś co stanowi przełom i wszyscy się na to rzucą ale istotne rynkowo jest to że jest coś czego nie było dotąd w systemie .

Dla mnie personalnie dochodzi jeszcze możliwość robienia zdjęć w niemal całkowitej ciszy.
    BTW: jasne że to moje zdanie, jakie mogłoby być inne w moich postach ....
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 03-12-2018 o 19:16
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów