Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Canon EOS R

Cytat Zamieszczone przez capo-di_tutti-capi Zobacz posta
    -Z tego wykresu to wyczytałeś?
    ...Nie biorąc pod uwagę sytuacji na rynku lustrzanek N, które to do 2 m-ce temu odpowiadały za 100% sprzedaży aparatów FF Nikona?

--- Kolejny post ---

^Rankingi sprzedaży B&H, amazon, mapcamera i BCN.
    Tak z tego to wyraźnie widać. Niestety z tego co Ty podałeś nie widać, że wiek luster Nikona przekłada się na niską ich sprzedaż (jeśli to ma w ogóle miejsce). Ja po prostu uważam że takie zapowiedzi są szkodliwe dla bierzącej sprzedaży i Nikon z niewiadomych powodów podtrzymuje tę chorą strategię...

Nie bardzo rozumiem do czego zmierzasz? Że wszystko jest Ok? I że wypuszczenie bezluster z wielomiesięczną zapowiedzią, które kierunkowo uwalają własne produkty (szczególnie jeden) nie dając żadnej wartości dodanej (albo minimalną) to jest super strategia rynkowa?

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Chart.jpg
Wyświetleń:	91
Rozmiar:	80,9 KB
ID:	1451

A słupki na dole to (ponoć) porównanie z poprzednim rokiem.
    Jeśli to prawda to C i N praktycznie od maja cały czas mniejsza sprzedaż w tym roku niż rok temu
    W Japonii, segment aparatów FF

Widać że Canon i Nikon potrzebują sprzedaży ML FF jeśli chcą na rynku FF odgrywać znaczącą rolę

jp
    A Sony nie potrzebuje? Też nie rozumiem do czego zmierzasz?
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 03-12-2018 o 17:57
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów