Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
Ja mam wręcz przeciwne wrażenia. Wcześniej używałem 1dc i 5d mk IV. 5d mk IV sprzedałem i kupiłem R-kę. 1Dc został bo ma u mnie zapewnioną emeryturę, natomiast przesiadka z piątki przebiegła zupełnie bezboleśnie. Za każdym razem kiedy biorę R-kę do rąk mam banana na twarzy. To body trzeba skonfigurować pod swoje preferencje (a da się skonfigurować prawie wszystko), potem to już same przyjemności :-) Od lat żaden sprzęt foto nie dostarczył mi takiej frajdy z używania jak R-ka.
Ma to samo odczucie, podchodziłem do tego jak pies do jeża mają teoretyczną wiedzę czytając tu forum czy inne testy. Pojechałem do sklepu, dali do ręki i zwariowałem, wyjąłem swoją 5DmkIV z przebiegiem 1800 klapnięć i zamieniłem na R. Od roku kilka razy wziąłem 5D do rąk, od kilku dni nie rozstaję się z nową puszką, wracają nowe pomysły i chęci do robienia zdjęć. Posiadając szklarnię pod FF ten aparat po ustawieniu jak kolega pisze pod siebie jest świetnym sprzętem i tylko mam nadzieję, że będą wprowadzać poprawki "firmware" i dopieszczać to cacko.