Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Widok wątkowy

sv
    Guest

Domyślnie Odp: Canon EOS R

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Już jest ocena EOS R dpreview
    https://www.dpreview.com/reviews/canon-eos-r/11

Zaskoczyło mnie że w zakresie oceny ergonomii(Ergonomics & handling) A7 M3 jest znacznie wyżej oceniona niż EOS R
    Z wszelkich różnych doniesień i ocen wynikało że w tym zakresie R jest dobrze a system A7x M3 to porażka

jp
    Właścicielem dpreview jest Amazon, a to z pewnością nie wpływa na obiektywizm testów na tym portalu. Zwłaszcza w kontekście uruchomienia przez Canona własnego sklepu internetowego.

Cytat Zamieszczone przez swallow77 Zobacz posta
    Niestety trochę w tym racji mają. Szczególnie jak ktoś (ja) robi przesiadkę z innej puszki canona: poza spustem, nie trafiam palcami w żaden guzik. Przypuszczam, że za jakiś czas będę trafiał, ale.. na razie nie jest wygodnie.
    Ja mam wręcz przeciwne wrażenia. Wcześniej używałem 1dc i 5d mk IV. 5d mk IV sprzedałem i kupiłem R-kę. 1Dc został bo ma u mnie zapewnioną emeryturę, natomiast przesiadka z piątki przebiegła zupełnie bezboleśnie. Za każdym razem kiedy biorę R-kę do rąk mam banana na twarzy. To body trzeba skonfigurować pod swoje preferencje (a da się skonfigurować prawie wszystko), potem to już same przyjemności :-) Od lat żaden sprzęt foto nie dostarczył mi takiej frajdy z używania jak R-ka.
    Ostatnio edytowane przez sv ; 20-11-2018 o 13:20

Uprawnienia umieszczania postów