Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Widok wątkowy

sv
    Guest

Domyślnie Odp: Canon EOS R

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Zgadzam się, że do rodzinnego amatorskiego niedzielnego fotografowania EOS R zupełnie wystarczy. ..
    Po raz kolejny piszesz bzdury. Ja nie kupuję aparatów do "niedzielnego fotografowania", a mimo to wolę EOSa R, od całego systemu Sony, o Fuji nie wspominając. 1/32.000 s? Naprawdę żyć bez tego nie możesz? Takie pierdoły ważne są tylko dla amatorów pałujących się porównaniem specyfikacji w stylu "kto ma większego". W realnej pracy kompletnie bez znaczenia. Dla mnie Sony to kompletna porażka ergonomiczna i im szybciej wrócą do produkcji telewizorów, tym lepiej.

Dla mnie ważne jest, że R-ka wyostrzy w takich warunkach gdzie twoje Sony/Fuji z braku światła, będziesz mógł schować do torby. 1/32.000 :-) naprawdę to jest argument? O bateriach w kontekście sony lepiej nie wspominaj, bo to oznacza, że 2 pierwsze generacje tego systemu były bezużyteczne. O przycinaniu w Sony też można by książkę napisać: wizjer i wyświetlacz LCD w A 7 III to jakaś pomyłka. Jak chcesz lepszy, to zostaje Ci A7RIII, albo absurdalnie drogie A9. Ostatnio Sony firmware wyłączyło możliwość stosowania aku nieoryginalnych. Następnym krokiem będzie pewnie brak wsparcia dla niesystemowych obiektywów. Pozostaną do wyboru tylko szkła Sony, których cena jest odwrotnie proporcjonalna do jakości. I to jest system?
    Ostatnio edytowane przez sv ; 11-11-2018 o 12:34

Uprawnienia umieszczania postów