-
Odp: Canon EOS R
tak sobie czytam bo własnie wrociłem z urlopu
na którym z ciekawością obserwowałem te nową technologię i prawie wymarłe lustrzanki - moje obserwacje
1. najwięcej ludzi foci telefonami i nie wygląda aby potrzebowali czegokolwiek innego do selfika albo zdjęcia tu byłem to żarłem
2. najnowocześniejsza technologę widziałem trzy razy - raz w Manaroli jakiś ślubny robił zdjęcia (miał dwie lub trzy pary do obfocenia i miał podpiętą chyba sigme arta oceniam po obudowie), drugi raz w Manaroli ktoś focił ze statywu nocne fotki i trzeci raz w Dolomitach facet miał A7II i 24-70 2.8? G (coś na kształt, G było duże
obiektyw też duży ) i wymieniał baterie bo właśnie padła, pogadałem z nim chwilę powiedział że do A7III nie opłaca mu się apgrejdować, olka widziłem dwa razy (raz taki bardziej lustrzankopodobny raz pen)
3. lustrzanki pełnoklatkowe widziałem pierdyliard razy - zachód słońca sznureczek fotografów i same lustra, lustra canona, lustra nikona, lustra z dużymi obiektywami, lustra z małymi obiektywami, 4DS stał obok mnie na statywie i nie wyglądal lekko, a amatorskich cropowych lustereczek z kitami to już nawet nie liczę.
wnioski
udział bezlusterkowców wśród aparatów widywanych na dziko (lub na żywo, a nie w gazecie na forum lub w sklepie) pomimo agresywnego marketingu, namolnych ambasadorów, promotorów i innych naganiaczy i ogólnego parcia na zmianę jest na poziomie ułamków procenta
Ostatnio edytowane przez mirror ; 12-09-2018 o 19:07
Uprawnienia umieszczania postów