Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Canon EOS R

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Ale po co ? Rozumiem robisz aparatem z milionowym przebiegiem trzeba zmienić - OK. Czekać? Skoro czekasz - znaczy nie potrzebujesz. Olać? Jak masz dobry aparat, to po co wywalać grubą kasę na nowy? Przejść do innego systemu. Co ? Po co, jak, dla czego? Focha strzelić na Canona i kupić Sony. A jak się okaże, że zdjęcia z nowego są takie same i żeby ktoś je "podziwiał" to trzeba je podpisywać, czym zostały zrobione, przy każdej publikacji.
    Współczesny marketing przypomina film "Oni żyją"
    Czasy, kiedy nowe buty albo spodnie kupowało się bo zrobiła się dziura dla większości, w krajach w miarę rozwiniętych, dawno minęła a na pewno nie dotyczy osób kupujących sprzęt fotograficzny w cenie samochodu. Tak więc myślenie rodem z poprzedniej epoki "kupię nowy aprat jak mi się stary zepsuje" nie funkcjonuje. Może zrobimy ankietę na forum - kto w ostatnich latach używał aparat (głównego) do śmierci (aparatu oczywiście ;-)).

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
    Czasy, kiedy nowe buty albo spodnie kupowało się bo zrobiła się dziura dla większości, w krajach w miarę rozwiniętych, dawno minęła a na pewno nie dotyczy osób kupujących sprzęt fotograficzny w cenie samochodu. Tak więc myślenie rodem z poprzedniej epoki "kupię nowy aprat jak mi się stary zepsuje" nie funkcjonuje. Może zrobimy ankietę na forum - kto w ostatnich latach używał aparat (głównego) do śmierci (aparatu oczywiście ;-)).
    Czyli żyje w kraju słabo rozwiniętym czy ja jestem słabo rozwinięty czy coś innego? Ja mam wszystkie aparaty jakich używałem i wszystkie oczywiście są sprawne, średni czas używania to u mnie 5-10 lat. Ubrania też kupuje takie co to długo żyją bo mam ciekawsze rzeczy do robienia niż ganianie po sklepach i marnowanie czasu. Moda? Ja nie muszę za nią podążać.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
    Pewnie jestem przedstawicielem mniejszości, ale mój 5DII skończył jakiś czas temu 8 lat. Uprawiam amatorsko szeroko rozumiany portret. Od tamtej pory nie ukazało się nic, co sprawiłoby, że moje zdjęcia byłyby lepsze, lub fotografowałoby mi się znacznie łatwiej. Eos R daje nadzieję na fajny eye-af, jeśli się sprawdzi, to w końcu wymienią korpus, jeśli nie, to dwójka będzie mi służyła dalej. Z pewnością są dziedziny w których 5DII jest zabytkiem, ale w większości sytuacji jest to nadal świetny sprzęt, a gadżeciarstwo mnie nie kręci.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    ... Moda? Ja nie muszę za nią podążać.
    Dokładnie. O to, niech się martwią ci, którzy chcą mi tę modę wcisnąć.

Uprawnienia umieszczania postów