Częściowo masz rację ale nie do końca się z Tobą zgadzam, sporo współpracowałem z "innym", amerykanami itd.
Mają trochę inne spojrzenie.
Myślę, że posty w tym wątku oddają jednak rozczarowanie wyznawców Canona, (po produktach Sony i prezentacji Nikona) oczekiwania były większe.
jp
puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
public.fotki.com/janusz-pawlak/
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 12-09-2018 o 13:12
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Też przez wiele lat zamieniałem na kolejne (troszeczkę lepsze od poprzednich) lustrzanki Canona, nie "interesowałem się" lepszy/gorszy Nikonem.
Aż pokazał się Sony (nowa technologia ML) z dużą liczbą pikseli, R..., ... zamieniłem "wszystko" na (drugą wersję) A7R2 + obiektywy systemowe
Przeskok do innego świata (NRD -> RFN ?)
Gdybym "wytrzymał" do teraz to nie wiem co bym zrobił
jp
Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 12-09-2018 o 18:24
puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
public.fotki.com/janusz-pawlak/
Czuję ze będziesz miał dreczenia i ciągły niepokój. A zakończą się jak sprzedaż co masz niepotrzebne i wrócisz do canona. Za rok będą pojawiać się szkła zeissa albo sigmy do Eos R. Swiadomosc ze jest cos lepszego nie da Ci spokoju.Zamieszczone przez jan)
Kapitan Wagner