Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Canon EOS R

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Portal dpreview to ludzie z całego świata, sporo z USA.
    Wypowiedziom/postom można przydzielać "like" co pozwala sortować/ograniczać/segregować czytanie postów .

W zakładce Canon EOS R Talk jest wątek "kupić R teraz, czekać, "olać" czy przejść do innego systemu.
    Ma teraz po 3 dniach 125 postów, najwięcej 27 "like" ma bardzo "agresywna" krytyka działać Canona
    https://www.dpreview.com/forums/post/61624779

jp
    i jak na kazdym forum internetowym, najwiecej w takich watkach udzielaja sie wszelkiej masci onanisci i fanboje (Canona badz wlasnie nie), drama queens i pieniacze...

a ludzie o stonowanej opinii jakos odpuszczaja sobie takie watki...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    i jak na kazdym forum internetowym, najwiecej w takich watkach udzielaja sie wszelkiej masci onanisci i fanboje (Canona badz wlasnie nie), drama queens i pieniacze...

a ludzie o stonowanej opinii jakos odpuszczaja sobie takie watki...
    Częściowo masz rację ale nie do końca się z Tobą zgadzam, sporo współpracowałem z "innym", amerykanami itd.
    Mają trochę inne spojrzenie.

Myślę, że posty w tym wątku oddają jednak rozczarowanie wyznawców Canona, (po produktach Sony i prezentacji Nikona) oczekiwania były większe.

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Myślę, że posty w tym wątku oddają jednak rozczarowanie wyznawców Canona, (po produktach Sony i prezentacji Nikona) oczekiwania były większe.

jp
    Mam na dzieję że się nie obrazisz, że z wrodzonego lenistwa przekopiuję moją odpowiedź z bratniego forum .

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale co mnie obchodzi co ma Sony i co zaprezentował Nikon? Dla mnie jeśli te firmy nie wypuszczą czegoś co w fundamentalny sposób zmieni moje możliwości twórcze w zakresie fotografii czy filmu to mi kompletnie grzmi czy jakiś tam ichni aparat trochę mniej szumi albo ma jakąś kolejną mniej lub bardziej użyteczną funkcję. Ja mam kilka kamer i aparatów Canona, dosyć sporo dobrych szkieł i premiera innej firmy musiałaby być prawdziwą bombą atomową żebym się bawił w zmianę systemu.
    Stąd argumenty o tym że Canon czegoś tam nie ma co ma dajmy na to Nikon kompletnie do mnie nie trafiają.
    Przy czym umówmy się to nie jest tak, że ja w ogóle muszę coś kupić. Ot przyglądam się tej premierze z większą ciekawością niż dotychczas bo wyglada na to że chyba zrobili aparat do moich potrzeb, a moje aparaty są już technologicznie średniowieczem i pasowałoby coś wreszcie kupić. Niestety dotychczasowe premiery Canona w zakresie puszek najdelikatniej mówiąc pasjonowały mnie na równi ze wzrostem trawnika przed domem .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 12-09-2018 o 13:12
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Mam na dzieję że się nie obrazisz, że z wrodzonego lenistwa przekopiuję moją odpowiedź z bratniego forum .
    Masz tak samo ja. Czyli jesteś wyznawca Canona. LOL

Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Masz tak samo ja. Czyli jesteś wyznawca Canona. LOL
    Czy ja wiem. Myślę że jakbym wszedł w Nikona to bym siedział w tamtym systemie. Kamery pewnie wtedy kupiłbym Sony....
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Czy ja wiem. Myślę że jakbym wszedł w Nikona to bym siedział w tamtym systemie. Kamery pewnie wtedy kupiłbym Sony....
    Też przez wiele lat zamieniałem na kolejne (troszeczkę lepsze od poprzednich) lustrzanki Canona, nie "interesowałem się" lepszy/gorszy Nikonem.
    Aż pokazał się Sony (nowa technologia ML) z dużą liczbą pikseli, R..., ... zamieniłem "wszystko" na (drugą wersję) A7R2 + obiektywy systemowe
    Przeskok do innego świata (NRD -> RFN ?)

Gdybym "wytrzymał" do teraz to nie wiem co bym zrobił

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 12-09-2018 o 18:24
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Chyba przed i po merkel.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Cytat Zamieszczone przez jan)
    ...
    jp
    Czuję ze będziesz miał dreczenia i ciągły niepokój. A zakończą się jak sprzedaż co masz niepotrzebne i wrócisz do canona. Za rok będą pojawiać się szkła zeissa albo sigmy do Eos R. Swiadomosc ze jest cos lepszego nie da Ci spokoju.

Uzależniony

Też przez wiele lat zamieniałem na kolejne (troszeczkę lepsze od poprzednich) lustrzanki Canona, nie "interesowałem się" lepszy/gorszy Nikonem.
    Aż pokazał się Sony (nowa technologia ML) z dużą liczbą pikseli, R..., ... zamieniłem "wszystko" na (drugą wersję) A7R2 + obiektywy systemowe

jp
    Ja nie czuje tej nowej technologi, ale zastanawiam się, czy ona już jest w EOS R czy może jeszcze nie?

Miasto
    Pod Tatrami

jp
    No dla mnie taka zmiana nie byłaby przeskokiem do innego świata tylko zbędnym wydatkiem więc sprawę mam prostą ....
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów