Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Canon EOS R

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Dziura - bagnet obiektywu - miejsce na styki -> soczewka w płaszczyźnie bagnetu musi być mniejsza niż 30 mm.

Też nie wiem jaka jest soczewka w szkłach Canona, ale nie zmienia to faktu, że ten rysunek, to propagandowy bełkot dla idiotów.
    No nie, chyba nie Matryca jest prostokątem czyli styki są poniżej dłuższego boku czyli nie mają wpływu na wymiar, który nas interesuje. Jakby nie było nie wchodzą w światło obrazowania

Nie wiem ile ma Canon ale jesli piszesz, że 38 to by znaczyłom że też mniej od średnicy matrycy czyli szału nie ma ale mi się wydaje, że ma więcej

A co do rysunku to racja
    KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
    No nie, chyba nie Matryca jest prostokątem czyli styki są poniżej dłuższego boku czyli nie mają wpływu na wymiar, który nas interesuje. Jakby nie było nie wchodzą w światło obrazowania

...
    Jezuuuu....., ale soczewka jest okrągła. Piszę o stykach w obiektywie, a nie w korpusie. W korpusie jest jak piszesz. Chyba, że Sony wycina w soczewkach miejsce na styki, w końcu nowatorska firma...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Jezuuuu....., ale soczewka jest okrągła. Piszę o stykach w obiektywie, a nie w korpusie. W korpusie jest jak piszesz. Chyba, że Sony wycina w soczewkach miejsce na styki, w końcu nowatorska firma...
    hmmm...

www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    Nie odbieraj p.Janowi wiary, tam powinny być prostokąty.

Co Ty masz z tym Sony to ja naprawdę nie wiem. Już o średnicy i prostokącie spokojnie nie pogadasz bo sony Ci świat przesłania

A poważnie - nikogo nie interesuje zasłonięta część soczewki, która daje światło poza matrycę czyli ta część gdzie są styki. Nie ma znaczenia czy w obiektywie czy w puszce. Matryca jest prostokątna i z niej obraz daje zdjęcie. Nie z pełnego koła soczewki. Nagle zrezygnowałeś z geometrii?
    Zobacz nawet masz prostokątne wycięcie od zeiisa abyś dokładnie widział:

https://www.google.pl/search?q=sony+...WBmJJwtG4Kh6M:

Pokaż gdzie Ci w sony styki zmniejszają pole obrazowania ???
    Ostatnio edytowane przez miszak ; 11-09-2018 o 15:44
    KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com

Uprawnienia umieszczania postów