Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Canon EOS R

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Dokładnie !

Może jednak zadaj sobie trud i przeczytaj co opublikował Canon w tym pdf .

Jeśli chodzi o Rkę to chyba odszczekam to co wcześniej napisałem - zaczyna kusić. Chyba Canon wreszcie zrobił aparat dla mnie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta

...

Jeśli chodzi o Rkę to chyba odszczekam to co wcześniej napisałem - zaczyna kusić. Chyba Canon wreszcie zrobił aparat dla mnie .
    Mnie kusi eye-af, jeśli będzie działał dobrze, to raczej się nie powstrzymam. Bateria mi nie przeszkadza, ani poj. karta, w swoim 5DII też mam poj. slot. Na przeszkodzie stoi nowa guzikologia, ale to kwestia przyzwyczajenia. Pozostaje nieszczęsny evf...

Uzależniony
    Miasto
    .

EVF bym się nie przejmował bo wszyscy mówią, że jest na poziomie najlepszych dostępnych więc dobrze.
    Eye-af nie ma śledzenia, więc tu lipa - chyba że to naprawią w firmware. W 250 też to tak chyba działa i coś z tym zrobili?

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta

Może jednak zadaj sobie trud i przeczytaj co opublikował Canon w tym pdf .

Materiały marketingowe to jedno a fakty to drugie.

Schematy obiektywów są z dokumentacji Canona, pozostałe liczby/wymiary (54, 20) także.
    Rozmiary (46, 18) z dokumentacji Sony.
    Przy znanych wymiarach obiektywu, (jak ktoś zna twierdzenie Pitagorasa to pewno też wie co to proporcja) można wyznaczyć że elementy te są narysowane proporcjonalnie/orawidłowo.
    https://www.dpreview.com/forums/post/61619012

Na pewno jest jakiś powód większego bagnetu R.
    Ale na pewno nie z powodu konstrukcji tych 2 obiektywów.
    I chyba też nie z powodu obiektywów krótkoogniskowych

Będziesz miał dużo do "odszczekiwania" ale poczekałbym na Twoim miejscu co najmniej na wiarygodne testy albo na wersję II

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 11-09-2018 o 13:25
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    ...
    Przy znanych wymiarach obiektywu, (jak ktoś zna twierdzenie Pitagorasa to pewno też wie co to proporcja) można wyznaczyć że elementy te są narysowane proporcjonalnie/orawidłowo.
    https://www.dpreview.com/forums/post/61619012

...
    Nie pisz takich głupot, bo jeszcze ktoś uwierzy. Prawidłowe proporcje na tym rysunku, to Matryca 44 mm, otwór Sony 30 mm, otwór Canon 38 mm. Jeśli nie jesteś w stanie tego pojąć, to twój problem, ale nie propaguj propagandowych idiotyzmów.

Uprawnienia umieszczania postów