Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Canon EOS R

EOS R.
    Na konferencji poświęconej premierze pełnoklatkowego bezlusterkowca pojawiło się hasło marketingowe, które zdradza, jakie Canon ma plany co do wszystkich swoich czterech systemów. Slogan „You don’tswitch to it, you add it to the family” („nie odchodzisz do niego, dołączasz go do rodziny”) sugeruje, że Canon nie będzie starał się przekonać do Canona R nieprzekonanych. Po prostu – jeśli ktoś będzie chciał pełnoklatkowego bezlusterkowca – u Canona jest. Pełnoklatkowa lustrzanka – też jest.
    Ostatnio edytowane przez kupisk3 ; 09-09-2018 o 14:32
    6d mkII

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Dla mnie brak lustra nie ma absolutnie żadnego wpływu na "lepsze zdjęcia". Ja rozumiem, że moda, że marketing i że się marketingowcy dwoją i troją, że ja muszę to mieć, a oni moją kasę.
    Ja świat amatorskiej fotografii znam od innej strony i wygląda on mniej więcej tak, że jak się amator dowie, że taka sigma 35 1.4 kosztuje 3k to albo porzuca hobby albo po zakupie wyszukuje w google - jak zostać fotografem ślubnym.
    Są ludzie co dla nich R czy Leica to dowcip. Ale co to ma do mnie i do mojej pracy? To, że oni kupują to znaczy, że ja muszę ?
    A kto Cię zmusza?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez kupisk3 Zobacz posta
    EOS R.
    Na konferencji poświęconej premierze pełnoklatkowego bezlusterkowca pojawiło się hasło marketingowe, które zdradza, jakie Canon ma plany co do wszystkich swoich czterech systemów. Slogan „You don’tswitch to it, you add it to the family” („nie odchodzisz do niego, dołączasz go do rodziny”) sugeruje, że Canon nie będzie starał się przekonać do Canona R nieprzekonanych. Po prostu – jeśli ktoś będzie chciał pełnoklatkowego bezlusterkowca – u Canona jest. Pełnoklatkowa lustrzanka – też jest.
    Nie ma się co dziwić, przy ich portfolio nie będą sobie strzelać w kolano.
    Tylko że Nikon (nie mówiąc o Sony) ostro naciska na kupowanie ML (nowe otwarcie, następcy D850, D750,...)co może także wpłynąć na wyznawców Canona

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Bywalec Awatar lamerok
    Miasto
    okolice Wawy

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Nie ma się co dziwić, przy ich portfolio nie będą sobie strzelać w kolano.
    Tylko że Nikon (nie mówiąc o Sony) ostro naciska na kupowanie ML (nowe otwarcie, następcy D850, D750,...)co może także wpłynąć na wyznawców Canona

jp
    I wpłynie, niebawem aktywizacja ambasadorów.
    W sumie mi też się podoba R, czyli taki 5D MK IV bez lustra

Uprawnienia umieszczania postów