Opadł kurz i tak serio - ktoś zamierza wchodzić w R ?
Opadł kurz i tak serio - ktoś zamierza wchodzić w R ?
O obiektywach wiem prawie wszystko
Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 07-09-2018 o 09:33
puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
public.fotki.com/janusz-pawlak/
ale po co?
kupilbym R, gdyby 50-tka byla moim podstawowym szklem. bo RF 50/1.2, patrzac na pierwsze sample, wyglada jak mother of all standard primes
innego powodu zupelnie nie widze. po psi organ korpus, ktory wymaga adaptera do uzywania z obecnymi lensami, jesli w niewiele wyzszej cenie jest 5D mkIV, ktory w az nazbyt wielu kwestiach ten R przewyzsza.
i tak, wiem, ze R jest lzejszy. to nie jest zaleta juz z podpietym 70-300L, a sa jeszcze bardziej przeciazajace zestaw szkla
mnie w zasadzie ten ruch ze zmiana bagnetu nie tylko nie podnieca, co wrecz zniecheca. to nie jest tak ze w szklarni EF sa wielkie braki, ale jednak jest pare szkiel, ktore chcialbym zobaczyc. nad EF-S, w ktorym Canon robi kupe siana, a ktorego szklarnia lezy i kwiczy, nawet nie bede sie znecal... niestety, Canon ma znakomite badania rynku i skoro w takie cos sie bawia, to znaczy ze ped lemingow do bezluster jest tak silny, ze juz nie mogli nie miec takiego korpusu...
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Jak by mi się popsuł aparat to rozważał bym zakup nowego z matrycą z 5dmk4. Dodatkowo ważne dla mnie byłoby, aby autofokus był celny w prawie statycznych scenach wraz z jasnymi obiektywami na mocowaniu EF. Wiec myślę, że EOS R nie byłby bez szans w szczególności gdyby był tańszy od 5dmk4 :P