Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
    Mam problem ze znalezieniem filmików na YT opisujących wrażenia użytkowników wyższych modeli EOS dslr po przejściu na R.
    Właściwie to pierwszy filmik, jaki mi się wyświetla na liście na YT, po wpisaniu hasła "EOS R" ma tytuł "Don't buy the Canon EOS R in 2020!" :>
    Mam też problem ze znalezieniem filmiku pokazującego, jak szybko można zmieniać punkty AF poprzez mazianie po LCD. Tak, są filmiki pokazujące, że można. Przeczytałem instrukcję obsługi, wiem że można. Wiem, że można zawęzić obszar aktywny do jakiegoś obszaru, itd.
    Próbowałem "doczytać wątek", ale na 289 stron, dosyć duża część to bryndz***nie się w temacie promocji, cen i czynności (również) o zabarwieniu erotycznym w stosunku do sprzętu Sony. Ciężko jest się przez to przebić
    "Don't buy the Canon EOS R in 2020!"

Jestem tego samego zdania a dokładniej : nie kupuj pierwszej wersji żadnego typu aparatu szczególnie ML teraz gdy technologia ta jest w fazie szybkiego rozwoju.
    Z różnych powodów te wersje są "jakie są".
    To są praktycznie "prototypy" do szerokiego testowania (aparatu, zaspokojenia oczekiwań/potrzeb) przez użytkowników, a z marketingowego punktu widzenia sukces, mamy nowy typ na rynku, jesteśmy np. przed konkurencją.

Tak było np. w Sony z A7, A7S, A7R, A9, ......
    W wyniku doświadczeń dużej rzeszy użytkowników w różnych realnych sytuacjach zdjęciowych, dłuższej eksploatacji itd. pojawiają się w miarę szybko wersje 2 które są znacznie lepiej dopracowane i lepiej dostosowane do naszych potrzeb.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 20-02-2020 o 08:40
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów