Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
Ceny teraz to 8 tys + cashback czyli 7200zł. Są i oferty z kartą extreme 128GB (wartość 200zł). Czyli tak 7 tyś.
Czekać do lutego czy nie czekać. Dwa lata temu 6D2 z był za 7700zł + aku + karta czyli tak 7200zł. Po dwóch latach jest za 5tys.
Wydaje mi się, że ten pierwszy duży i odczuwalny spadek ceny jest już za nami. Zawsze na wejściu dystrybutor w PL dokłada sobie z 20-25%. Potem po roku, czasem dwóch dochodzimy do momentu, w którym cena się raczej niewiele będzie zmieniać do wyjścia następcy. S, N i C mają teraz podobne ML-e FF właśnie w okolicach 7000-7500zł. Nie sądzę żeby któraś firma się jakoś drastycznie wyłamała.
Jeśli potrzebujesz nowego body albo chcesz przejść na bezlustro to R jest bardzo fajnym aparatem i moment też jest właściwy

Osobiście kupiłem wspomniane 6d2 jeszcze przy cenie 7k zł, bo potrzebowałem nowego aparatu. Potem cena bardzo szybko spadła do ok. 5k zł i od bardzo długiego czasu się raczej utrzymuje. W sumie żałowałem, że się trochę nie wstrzymałem. Przy R już takiego spadku nie będzie. Myślę, że można śmiało kupować.