Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
Nie kumam żartu

co do rozmieszczenia punktow to sie zgadzam. natomiast nie co do ich skutecznosci. byle 6D2 dziala piknie na kazdym jednym punkcie. o 5D/7D/1D nie wspominajac
Tere-fere. Miałem 5dmkIII, ciągle mam 6dmkII, który bardzo lubię. Działają "jakotako" w bardzo dobrym świetle.

poza tym w 6D2 jest tryb LV i tam pokrycie kadru jest praktycznie 100% nie zapominajmy o tym
Dlatego ostatnio z 70% zdjęć wykonuję tym aparatem przez LV. Ogólnie 6d2 to aparat, który ma zalety DSLR i ML w jednym korpusie

alez nikt nie twierdzy, ze jest inaczej. ja z checia w przyszlosci sobie zamienie EF na RF. ale w takiej przyszlosci, kiedy to bedzie mialo dla mnie spojny sens. w znaczeniu: uzyteczny korpus i dopasowana do niego i do moich potrzeb optyka. w tej chwili na kazdym jednym z tych punktow jest d* zbita
Z optyką myślę, że potrzebujemy jeszcze kilka lat. Co do użyteczności to opinie są różne Na pewno trzeba się pogodzić z całkowicie nową koncepcją aparatu co również potwierdzi kolejny przewidywany EOS RS. Już zapowiedzieli całkowicie nowy rodzaj JOYa.

Odnoszę wrażenie, że 1DX III to będzie ostatnia ciekawa premiera dla EF.