Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Widok wątkowy

Coś już napisał
    Miasto
    Lubuskie

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez Stanislaw Zobacz posta
    Już pisałem co nieco w tym temacie. Ja filmuję tylko dla siebie, ale ogólnie tylko foto robię. Jestem po jednym repo ślubnym oraz kilku sesjach. Aparatem jestem zachwycony, teraz mam wrażenie jakbym oszukiwał robiąc zdjęcia - w sensie, jest tak łatwo. Można zapomnieć o problemie "czy to zdjęcie jest ostre, czy muszę wykonać kolejne aby mieć pewność", AF jest po prostu WOW i to z szkłami ze stopki (nawet z antycznym, zużytym 50mm 1.4). Jeśli masz pytania to pisz.

Po przesiadce z 5d mII na początku będziesz musiał się mocno przestawić co do obsługi - jest bardzo inaczej. Ale wiem jaki AF jest w 5d II (i jaka matryca), jak sobie ogarniesz wszystko (ustawisz klawiszologie pod siebie oraz zaczniesz przyzwyczajać palce powoli pod nowe funkcje) to powinnieneś być baardzo zadowolony.
    A mam kilka obiektywów Canona plus obiektyw Arta 35 1.4, sprawdzałeś może czy na Sigmach też chodzi tak płynnie?
    I jeszcze jedno pytanie które mnie zastanawia. Jak R działa z lampami? Póki co używałem lamp NISSIN i nie byłem z nich zadowolony więc postanowiłem kupić nową lampę CANONA ewentualnie jakiś zamiennik który nie będzie miał problemów z R.
    Ostatnio edytowane przez K_f ; 21-12-2018 o 11:33

Uprawnienia umieszczania postów