Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
Dzięki . Cena atrakcyjna. Dokupię 2 szt., zobaczę na ile mi to wystarczy.
Ja z mojego doświadczenia powiem tyle, wykonując pewną stałą pracę u siebie w firmie, miałem do zrobienia
ok 100 ujęć ze statywu. Kiedy robiłem to 5d4 używając wyświetlacza, bo łatwiej było mi kadrować, ustawiać
przedmiot itd. na całą pracę lewie wystarczały mi dwa ogniwa, przy czym pierwsze się ładowało podczas pracy
drugiego i jak padło drugie, wsadzałem niedoładowane pierwsze i tak kończyłem zadanie.

Obecnie jestem po takiej sesji tydzień temu, gdzie pracowałem identycznie, ale dużo wygodniej, bo z odchylonym
wyświetlaczem, bez konieczności klękania do niego, bo na niskiej wysokości mam statyw, obiekty są niskie i duże,
na całą sesję ok 3,5h i blisko 100 zdjęć wystarczyła mi jedna bateria, jakby tego było mało jako pierwszą wsadziłem
ten zamiennik właśnie, a nie oryginał. To daje do myślenia jednak. Ja nigdy nie liczyłem ile mi pozwala zrobić
klatek jedno ładowanie, ale tutaj wynik jest doskonale widoczny i niepodważalny. Jestem mega zadowolony i z tego
powodu i z kilku innych jak AF itd. Wszystko już zostało napisane, jednemu pasuje innemu nie, ja jestem turbo
zadowolony z zamiany z 5d4 na R i nikt ani żadne statystyki czy cyferki mi tej radości nie odbiorą :-)