Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Canon EOS R

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Wcale nie musisz "delikatnie" ujmować Ja bym to ujął bardziej dosadnie Eye AF z detekcją twarzy praktycznie nie działa (w trybie ciągłym nie ma go w ogóle). Mam porównanie AF-a z X-T2 i A7 II O ile ktoś bardziej siedzi w portretach to z jasnymi szkłami będzie jedno wielkie nieporozumienie. Z tego co widziałem oraz doczytałem w instrukcji w Canonie brak jest możliwości zmniejszenia pojedyńczego punktowego pola AF-a do rozmiarów znanych mi z Fuji oraz z Sony A7. Innymi słowy nie widzę realnej możliwości punktowego ustawienia ostrości na oku przy ciasnych portretach To jakaś paranoja jest, aby tak zepsuć AF, gdzie celność Canona R w teście wynosiła około 50%. Choć w wykonaniu Canona to jakby nic nowego, przecież nie będą kanibalizować swoich lustrzanek O bandingu w R-ce nawet nie wspomnę. Szkoda, bo były duże nadzieje a wyszło jak zawsze. Canon - nic się nie stałooooooooooo...
    1. Eye AF w trybie ciągłym będzie wraz z kolejną aktualizacją firmware.

2. Na moje oko punkt AF w Canonie jest podobnych rozmiarów jak w XT2 czy A7 (może ciut mniejszy a może większy). Przy ciasnych portretach z pewnością wystarczający.

3. O jakich 50% piszesz? Nie kupiłbym aparatu z 50% skutecznością AF...
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 05-10-2018 o 20:29

Uprawnienia umieszczania postów