No nie wiem, dla mnie to dość niecodzienny widok spotkać w parku amatora ze zestawem za 70 tysięcy złotych.
Plus na żywo naprawdę robi niesamowite wrażenie.
No nie wiem, dla mnie to dość niecodzienny widok spotkać w parku amatora ze zestawem za 70 tysięcy złotych.
Plus na żywo naprawdę robi niesamowite wrażenie.
Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9
https://www.youtube.com/@HubertMultana
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Widok zdecydowanie niecodzienny, ale nie niezwykłypo co dziadkowi piniondze ktore ciułał na emeryture? Bedzie je jadł? Znalazl pasje ktora moze wyciagnela go z deprechy i sprawi ze ruszy się do lasu, a kto wie moze zostanie autorem zdjęcia roku? Ludzie mają różne motywacje by wydać swoje grosze, najwazniejsze żeby nabytek był srodkiem do osiagniecia celu, a nie celem samym w sobie, i ja tak podchodze do wszystkich narzedzi do realizacji hobby - foto, rower, gitara, dron, plecak w góry itp. To są tylko narzędzia.
Wydaje mi sie ze Hubert slowo amator uzyl w kontekscie hobby. Zabawna sytuacja, moze chlop poszedl do sklepu i poprosil o zestaw na ptaki, sprzedawca pokazal mu co ma a ten wzial. Mysle ze sporo ludzi stac na taki zestaw od reki ale poprostu maja imne priorytety. Moze w wieku tego Pana tez odwale taki numer.
Moja CaroLina
Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9
https://www.youtube.com/@HubertMultana
Tak mi się skojarzyło w kontekście entuzjastów / amatorów
Moja CaroLina
No i?
Ale nie wiesz, czy ów gość przez uprzednie kilka dekad fotografował pejzaże i ludzi w profesjonalny sposób a teraz przerzucił się na ptactwo?
Prosty przykład - znajomy po 20 latach spełnienia się w fotografii portretowej i pejzażowej wrócił do foto-ptactwa kupując w tym roku R5 + RF 600 mm f/4 L IS USM Znajomy może pisać, że jest amatorem, ale znam jego foty i poziom techniczny zdjęć to górna półka.
Jakieś pytania?
Ostatnio edytowane przez candar ; 23-10-2023 o 12:28
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com