Strona 372 z 414 PierwszyPierwszy ... 272322362370371372373374382 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 711 do 3 720 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Miałem na myśli to
    https://fotoforma.pl/obiektyw-canon-...ecane-produkty

Na dzień dobry czyli na dzisiaj 50 albo 24-105 kit- ta ciemna wydmuszke.

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

bierz z 50tką
    z czasem dokupisz 24-205 f4, albo zamienisz R10 na to szkło
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta

--- Kolejny post ---

Nic się nie zgadza bo piszesz kocopoły

Obecnie są na rynku dwie wersje XF 56 f/1.2 (tak w ogóle to są teraz już trzy

Pierwszą wersję XF 56 f/1.2 można kupić w używce za 2.000 zł, czyli za mniej niż canona EF 85 f/1.8 którego Fuji zjada na śniadanie swoją charakterystyką! Uwierz, że wiem bo miałem obydwa i robiłem porównania (zdjęcie z testu wyżej to właśnie EF 85 f/1.8)

Załącznik 10029

Cena 5.700 zł podana przez Ciebie dotyczy już najnowszej wersji Fuji XF 56 f/1.2 MARK II z 2022 roku wypuszczonej OSIEM lat po premierze wersji MARK I https://www.fotopolis.pl/newsy-sprze...ej-portretowki

Tak więc nie piszmy bzdur i bądźmy obiektywni oraz sprawdzajmy fakty przed ich przelaniem na forum C-B
    może by tak merytorycznie (czyli o przysłonie czy jasności) bez tych ataków o kocopołach i bzdurach

jak na razie to ty piszesz kocopoły o używkach - bo używkę EF 85 1.8 to mozna kupić za 1000zł albo mniej i tak wyglada realny świat czyli przelicznik aps-c na ff nawet cena się zgadza

tez apeluję o obiektywność i odrobinę mniejszą manipulację faktami bo jakbyśmy nie manipulowali to drogi sprzęt fuji o jasności 1.2 (nawet używany) zawsze będzie droższy od taniochy używanego lub nowego c85/1.8

dyskusja z niektórymi użytkownikami na cb nie ma sensu bo zawsze mają rację nawet jak fakty typu ceny czy zdjęcia pokazują coś innego
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 16-01-2023 o 10:37
    EOS 3, 5D, R5

Miasto
    Warszawa

albo gdy człowiek pyta o Rkę a w odpowiedzi dostaje kup se fuji
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Cytat Zamieszczone przez luck1985 Zobacz posta
    Miałem na myśli to
    https://fotoforma.pl/obiektyw-canon-...ecane-produkty

Na dzień dobry czyli na dzisiaj 50 albo 24-105 kit- ta ciemna wydmuszke.
    Ten z linku za 6k zł to jak najbardziej.

Z dwojga złego z wydmuszek RF 50 1.8 i RF 24-105 kit lepiej mieć 50 mm z f/1.8. Zawsze dasz rade tym coś zrobić i jako obiektyw stało-ogniskowy wygeneruje 100x lepszy obrazek niż ten zabawkowy i ciemny RF 24-105 kit.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    może by tak merytorycznie (czyli o przysłonie czy jasności) bez tych ataków o kocopołach i bzdurach

jak na razie to ty piszesz kocopoły o używkach - bo używkę EF 85 1.8 to mozna kupić za 1000zł albo mniej i tak wyglada realny świat czyli przelicznik aps-c na ff nawet cena się zgadza

tez apeluję o obiektywność i odrobinę mniejszą manipulację faktami bo jakbyśmy nie manipulowali to drogi sprzęt fuji o jasności 1.2 (nawet używany) zawsze będzie droższy od taniochy używanego lub nowego c85/1.8

dyskusja z niektórymi użytkownikami na cb nie ma sensu bo zawsze mają rację nawet jak fakty typu ceny czy zdjęcia pokazują coś innego
    Swojego EF 85 f/1,8 oddałem gratis jako zaślepkę do aparatu. Według zapisu roku produkcji miał 20 lat i pomimo wymiany napędu były problemy z celnością AF-a. Jakbyś poczytał to może byś doczytał również o EF 50 f/1.4 w którym aluminiowe prowadnice wyginały się od samego patrzenia i jest cały czas najczęściej rozpadającym się obiektywem canona. Niektórych obiektywów nie można kupować używanych. Gdybyś miał choć raz do czynienia z optyką Fuji z serii XF (metal i szkło - bez kompromisów) to wiedziałbyś o czym pisałem i piszę teraz.
    Ostatnio edytowane przez candar ; 16-01-2023 o 10:55
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez labo Zobacz posta
    Pytanie: fotografując amatorsko (no, może bardziej niż amatorsko) Canonem 6D mk1, jest sens przesiadki na RP? R odpada z racji ceny (aparaty u mnie na siebie nie zarabiają).
    Moim zdaniem jest sens. /dla mnie/ RP ma przede wszystkim zaletę w postaci wielkości.

Tak więc nie piszmy bzdur i bądźmy obiektywni oraz sprawdzajmy fakty przed ich przelaniem na forum C-B
    Jeśli nadal będziesz atakował użytkowników tego forum tymi epitetami to się pożegnamy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Jest jeszcze właśnie RP, ale wszędzie jak porównują, to polecają do R dołożyć.

Miasto
    Warszawa

dołóż do R, nad RP sam bym się zastanawiał gdyby miał normalną baterię
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie

Swojego EF 85 f/1,8 oddałem gratis jako zaślepkę do aparatu. Według zapisu roku produkcji miał 20 lat i pomimo wymiany napędu były problemy z celnością AF-a. Jakbyś poczytał to może byś doczytał również o EF 50 f/1.4 w którym aluminiowe prowadnice wyginały się od samego patrzenia i jest cały czas najczęściej rozpadającym się obiektywem canona. Niektórych obiektywów nie można kupować używanych. Gdybyś miał choć raz do czynienia z optyką Fuji z serii XF (metal i szkło - bez kompromisów) to wiedziałbyś o czym pisałem i piszę teraz.
    ogólnie to się zgadzam z powyzszymi opiniami na temat tych obiektywów (i tych RF również) naszej ulubionej firmy, ale może bardziej merytorycznie:
    - to nie ja załączyłem świetne zdjęcie z c85/1.8 do wątku czyli jak widać tą starocią da się robić piekne zdjęcia
    - prowadnice w c50 i af w c85 to nie jest temat tego wątku to rozmydlanie dyskusji - wątek pączkuje o jakieś dziwne tematy, a jest o "plastyce", o różnicach między posiadaniem połowy matrycy a posiadaniem całej matrycy w korpusie
    - znowu manipulacja - inne firmy (w tym nasza ulubiona) nie robią z metalu i szkła, koniecznie trzeba mieć choć raz do czynienia z fuji - wydaje się obiektywy canona jakich używam są z metalu i szkła ale pewnie nie mam pojęcia i fuji ma inne szkło i inny metal - rozmywamy temat dalej teraz piszemy o metalu i szkle a temat jest o obrazku i o posiadaniu połowy lub całej matrycy w korpusie
    EOS 3, 5D, R5

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    (...)prawda jest taka, że kto raz sprobuje ff ten rzadko wraca do apsc.
    W pełni popieram tę tezę. Sam po sobie wiem, że nie wyobrażam sobie powrotu do apsc.

Strona 372 z 414 PierwszyPierwszy ... 272322362370371372373374382 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów