Strona 8 z 414 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Canon EOS R

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Nie mam w zasadzie co komentować. To zupełnie nowy system Canon, zaprzeczający idei bezlusterkowców, koszmarnie wyceniony. Ja w to na pewno nie wejdę. Póki co w ogóle nie leży w kręgu moich zainteresowań.
    Idea bezlusterkowców? Tam nie ma żadnej idei, jest tylko parcie na kasę

Mi moda na bezlustra przypomina do złudzenia modę na SUVy. Ile to ma zalet: i pod krawężnik podjedziesz łatwiej, i zimą na śniegu sobie poradzisz jak operator pługu weźmie L4 i przede wszystkim na sąsiadów można z góry popatrzeć (tych co mają zwykłe auto tzn. lustrzankę ). I długo by wymieniać wszystkie zalety SUV/bezlustra. Problem w tym, że 90% użytkowników aut/aparatów w praktyce ich wcale nie potrzebuje

P.S. W EF-M nadal wszystkie obiektywy mają średnicę ca. 60mm Nie wiem czy to jakaś idea jest...

P.S. 2. A mogło być tak pięknie, co parę lat Canon wypuszczałby nową lustrzankę, w której dodałby jeden punkt AF albo dwa. Aż tu nagle jakieś Sony. Ach, najważniejsze żeby było tak jak było

Dobranoc
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 05-09-2018 o 23:03

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Zawsze mnie zastanawia jak czytam te jęki; kto kupuje Canony, że mają taki udział w rynku? Z tego co piszą na forach to to jest przestarzałe, koszmarnie drogie i zupelnie nieprzyjazne użytkownikom. Co zatem jest nie tak.
    tez tak mam...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Idea bezlusterkowców? Tam nie ma żadnej idei, jest tylko parcie na kasę
    Za Canon.pl:

"Bezlusterkowce bowiem to idealny kompromis między dużą, bogato wyposażoną lustrzanką a małym kompaktem. Dlaczego? Ponieważ w niewielkiej obudowie skrywają najlepsze funkcje znane z profesjonalnych aparatów. Co więcej, bezlusterkowce to aparaty z wymienną optyką, dzięki czemu będziesz mógł sukcesywnie rozbudowywać swoją kolekcję obiektywów o nowe pozycje z bogatej oferty Canon."
    O obiektywach wiem prawie wszystko

sv
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Zawsze mnie zastanawia jak czytam te jęki; kto kupuje Canony, że mają taki udział w rynku? Z tego co piszą na forach to to jest przestarzałe, koszmarnie drogie i zupelnie nieprzyjazne użytkownikom. Co zatem jest nie tak.
    :-) Z przyjemnością popatrzę na wyniki sprzedaży Sony w jakiś miesiąc po rozpoczęciu sprzedaży "R". Myślę, że ta R-ka przekroczy sprzedaż wszystkich pełnoklatkowych A razem wziętych (a jest tego trochę, bo dalej sprzedają takie truchła jak A7, który miał premierę chyba z 10 lat temu).

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Za Canon.pl:

"Bezlusterkowce bowiem to idealny kompromis między dużą, bogato wyposażoną lustrzanką a małym kompaktem. Dlaczego? Ponieważ w niewielkiej obudowie skrywają najlepsze funkcje znane z profesjonalnych aparatów. Co więcej, bezlusterkowce to aparaty z wymienną optyką, dzięki czemu będziesz mógł sukcesywnie rozbudowywać swoją kolekcję obiektywów o nowe pozycje z bogatej oferty Canon."
    @Cichy - tylko nie pisz proszę, że bierzesz na poważnie te marketingowe pierdy , bo nie uwierzę .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cenę wypozycjonowali idealnie. Między 6d2 a 5d4 i zapewne nakręci im to niezła sprzedaż. Taniej niestety już było. Czekam na testy, potrzymanie tego w reku i lekki spadek cen.

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Za Canon.pl:

" będziesz mógł sukcesywnie rozbudowywać swoją kolekcję obiektywów o nowe pozycje z bogatej oferty Canon."
    No i to może być główny powód/cel Canona

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie

To może być główny "powód/cel", ale IMO z pewnością to jest główny atut tej oferty

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Canon pozytywnie zaskoczył, ale dwa sloty to już mogli dac ^^.

AF też na papierze bije konkurencje. Ciekawe czy air-remote od profoto będzie działać bez aktualizacji.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Cichy przytoczył cele systemu EOS R z Canon pl, ja wstawiam te z Canon USA
    "system EOS R został stworzony dla twórców filmowych, którzy wymagają wysokiej jakości, pełnoklatkowego czujnika i doskonałej ergonomii. Mocowanie obiektywu o średnicy 54 mm umożliwia zastosowanie obiektywów RF z dużymi elementami tylnymi, a konstrukcja bez lustra zbliża je do czujnika, zapewniając jasne, ostre i kompaktowe kształty obiektywów. 12-pinowe złącze elektroniczne zapewnia szybką komunikację między aparatem i obiektywem, co ułatwia wszechstronny i wydajny system. Nowe mocowanie RF zachowuje tę samą, dużą średnicę 54 mm, co obecne mocowanie Canon EF, ale dzięki konstrukcji lustrzanej aparatu EOS R tylna soczewka może być znacznie bliżej płaszczyzny obrazu. To połączenie otwiera wiele możliwości. Tylny element obiektywów RF może mieć większą średnicę, co poprawia jakość obrazu w narożnikach i zewnętrznych krawędziach ramki. Większe elementy tylne oznaczają, że elementy przednie mogą być mniejsze, co oznacza mniej mocne załamywanie i zginanie promieni świetlnych w soczewce, zwiększając wydajność optyczną. Co najważniejsze, system EOS R otwiera drzwi do przyszłości. Zapewnia większą swobodę i elastyczność w projektowaniu obiektywów, umożliwiając jaśniejsze obiektywy w bardziej zwartych formach niż wcześniej."

No nie wiem
    RF 50/1.2 ma średnice filtra 77mm a EF 50/1.2 - 72mm
    RF 24-105/4 - 77mm, a EF 24-105/4 - też 77mm

Z innej beczki - czy EOS R to taki EOS 5D, i za rok powstanie jakiś okrojony EOS R jak np. EOS 6D?

Strona 8 z 414 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów