https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork
Z dyskusją na ten temat wstrzymam się do raportu za 4 kwartał. Będzie wesoło, Sony pewnie wykupi produkcję najdroższego szampana na rok do przodu. Canon, hmmmm, jakby co, to rytualne klingi są w pogotowiuI jeszcze jedna firma jest, co to raczej będzie już tylko gorzej...
P.S.
W każdym razie, gdyby ktoś pytał, to raport za trzeci kwartał czytałem i mam wrażenie, że tylko ja![]()
Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 05-11-2018 o 00:16
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Jak sprzedaż w działach foto praktycznie ciągle spada to w firmach mających duże udziały na tym rynku cudów nie będzie. Jakby Canon zamiast wypuszczać takiego kloca jak eR zaczął robić smartfony to pewnie inaczej by to wyglądało....
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Do kompletu koniecznie to: https://kenrockwell.com/canon/eos-r/r.htm
Uwaga, przed czytaniem trzeba zapewnić sobie zapas chusteczek (i to bynajmniej nie do ocierania łez) ;-)
Ale ja się bardzo cieszę. Tego typu fanbojstwo robi dobrze konkurencji na rynku. W końcu będziecie musieli pokochać te bezlustra. Ich nie da się nie kochać.
p,paw
Ostatnio edytowane przez pawel.guraj ; 05-11-2018 o 14:05
https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork
Rockwell to jest medialna dziwka, od wielu wielu lat. smiac sie to mozna co najwyzej z tych, co go na powazne czytaja
mam M5. da sie.
fajny aparat, ale jesli to ma byc wizja Canona na zrobienie czegos powyzej polki amatorskiej (i to z nawykami z Powershotow), to ja naprawde wysiadam. uzywanie tego na zmiane z normalnym aparatem, to nieporozumienie. cos jak jezdzic na przemian 3-litrowa benzyna i... Toyota![]()
![]()
![]()
Kapitan Wagner
na spacer familijny czy wyjscie w miasto? co do tego nie mialem juz dawno zludzen, chociaz 750D obracalem temat i nie narzekalem (w sumie w zestawie z 10-18, 18-55 i 55-250 to jest jednak dostatecznie male), tyle co mnie brak 35-tki bolal, bo 35 IS to kloc.
ale do landszaftu... mam tylko jedna mysl jak zmieniam 6D na M5... "loooo panie, a kto panu tak sp...lil"juz M5 wymaga przelaczenia mnostwa przyzwyczajen z DSLR w glowie. a to niby jest ta M-ka najlepiej skrojona pod pasjonata. moze jakby dali ja zrobic tym Japonczykom od EOS-a a nie tym od Powershotow, to tak by bylo...
a tak to wyszedl Frankenstein... ani to obslugowo nie jest lustrzanka ani kompakt. mnostwo pamieci miesniowej trzeba pokonac, zeby tym sie nauczyc focic...
a jak patrze na R-ke i te "innowacje" (miziak z tylu)... to tez nie mam wielu watpliwosci, ze jako drugi z korpusow to bedzie frustrujace, przez notoryczny dysonans poznawczy
albo moze to ja po prostu stary kapec jestem i nie lubie jak mi sie ponownie wynajduje kolo. jak popatrze historycznie na moje glowne body (od 10D do 6D mkII) to one obslugowo wygladaly bardzo podobnie. i wlasnie to w nich lubie, ze wiem zawsze od razu jak tego uzywac i nie przeszkadza mi to w robieniu zdjec![]()