Strona 66 z 366 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876116166 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 651 do 660 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EOS R

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Canon obiecał usprawnienia w eRce przy okazji wypuszczania kolejnych firmware i w związku z tym depreview sugeruje co możnaby poprawić od razu .

https://www.dpreview.com/articles/74...-the-operation
    poprawią błędy pisowni menu w języku albańskim albo północnego kiribati, w sprzęcie entry level nigdy nic konkretnego sie nie pojawiło - co raz jest zablokowane softem odblokowane nie będzie
    optymiści proximity sensor - niech się cieszą że jest bo zwykle rozwiązania entry level takie jak 6D są pozbawione tego istotnego czujnika za 2$ (ale w 500D był zupelnie nie rozumiem tej polityki)
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 02-11-2018 o 11:19

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    poprawią błędy pisowni menu w języku albańskim albo północnego kiribati, w sprzęcie entry lewel nigdy nic konkretnego sie nie pojawiło - co raz jest zablokowane softem odblokowane nie będzie
    Dokładnie. Obiecanki-cacanki
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Nowy firmware będzie, ale japońscy inżynierowie sami wiedzą co poprawić Ma być śledzenie oka w serwo i cicha seria.

Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Nowy firmware będzie, ale japońscy inżynierowie sami wiedzą co poprawić Ma być śledzenie oka w serwo i cicha seria.
    W sumie w ML sporo można firmwarem zmienić szczególnie jeśli chodzi o AF. W DSLR sa bardziej hadware-owe rozwiązania.
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Taka stonowana recenzja gościa, który sobie kupił R i zamierza go wykorzystać w fotografii podróżniczej:
    https://delightphoto.zenfolio.com/bl...10/Canon-EOS-R

Mam trochę dość testerów, którzy zaczynają od wyciągnięcia z szafy A7RIII, A7III, Z7 i czegoś tam jeszcze i ruszają z porównaniem do R w całkowitym oderwaniu od celu zakupu.
    Body nie jest idealne ale nie wygląda na bezużyteczne.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Taka stonowana recenzja gościa, który sobie kupił R i zamierza go wykorzystać w fotografii podróżniczej:
    https://delightphoto.zenfolio.com/bl...10/Canon-EOS-R

Mam trochę dość testerów, którzy zaczynają od wyciągnięcia z szafy A7RIII, A7III, Z7 i czegoś tam jeszcze i ruszają z porównaniem do R w całkowitym oderwaniu od celu zakupu.
    Body nie jest idealne ale nie wygląda na bezużyteczne.
    Spoko recenzja. Jak to czytam to coraz bardziej dochodzę do wniosku, że nie da się dzisiaj stworzyć sprzętu, który zadowoli wszystkich. Wiadomo, że większość oczekiwań jest zbieżna, ale czasami ludzie wskazują jako najważniejsze takie cechy, które mnie w ogóle nie interesują.

I tak najwięcej krytyki Rka zgarnia od ludzi robiących zarobkowo video. Brak 4k, 120fps w hd, zły formaty zapisu itd. A fotograficznie? Poza brakiem 2-go slotu sd czego mu brakuje?

Co do backupu na telefonie mam pytanie. Czy to działa w ten sposób, że zdjęcie jest zapisywane na karcie i dopiero z niej wysyłane na telefon? Pytam, bo w takim wypadku nie do końca chroni to przed uszkodzoną kartą jak również spowalnia zapis nowych zdjęć.
    Miłego dnia
    moja www

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    ....

I tak najwięcej krytyki Rka zgarnia od ludzi robiących zarobkowo video. Brak 4k, 120fps w hd, zły formaty zapisu itd. A fotograficznie? Poza brakiem 2-go slotu sd czego mu brakuje?

.....
    Właśnie, stoję przed zakupem i się waham, bo brakuje mu: stabilizacji i joystika w AF, o głupim kole wł/wył zamiast koła PASM nie wspomnę. Cała reszta mi pasuje, x1,7 w 4K i 1 slot mogę przeboleć. Konkurencja to ma.
    Wg Ciebie te braki są nieistotne.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez szandor Zobacz posta
    Właśnie, stoję przed zakupem i się waham, bo brakuje mu: stabilizacji i joystika w AF, o głupim kole wł/wył zamiast koła PASM nie wspomnę. Cała reszta mi pasuje, x1,7 w 4K i 1 slot mogę przeboleć. Konkurencja to ma.
    Wg Ciebie te braki są nieistotne.
    1. Stabilizacja - fakt. W sony jest i działa. Jest to istotny brak. Z drugiej strony do tej pory w żadnym obiektywie nie miałem i mi tego nie brakowało. No może poza 135L - tu by się faktycznie przydała.

2. W zasadzie wszyscy testujący piszą, że wybór punktu af przez ekran dotykowy jest świetny. Mam nadzieję, że tak jest. Mogę żyć bez joya.

3. Bez tego koła też mogę żyć

4. Możliwości video są dla mnie satysfakcjonujące.

5. Ogromny minus to wydajność baterii. W 6d2 robię ponad 2000 zdjęć na jednej.

Jeśli af jest tak dobry jak piszą to pewnie kupię ten aparat lub...przejdę na sony sporo zależy też od tego jak toleruje sigmy, jaką skuteczność ma na jasnych stałkach, jak sobie radzi af gdy jest ciemnej a ludzie się ruszają itp.
    Miłego dnia
    moja www

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Jeśli af jest tak dobry jak piszą to pewnie kupię ten aparat lub...przejdę na sony sporo zależy też od tego jak toleruje sigmy, jaką skuteczność ma na jasnych stałkach, jak sobie radzi af gdy jest ciemnej a ludzie się ruszają itp.
    Jeśli sigmy są ważne to nie Canon, tu nie znasz dnia ani godziny, a zapowiadają regularne uprady softu ....
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Nie ma aparatów idealnych i każdy coś znajdzie. Znam gościa, któremu totalnie nie pasuje wizjer bo smuży i pływa (o ile dobrze zrozumiałem). Inny wziął go na sport i stwierdził, że w tych specyficznych warunkach AF też nie do końca się sprawdza. Jak z autem, jeden woli kombi, a inny małego hatchbacka. Może kiedyś Rki zastąpią lustrzanki, ale w pewnych części zastosowań będzie to bardzo późno.

Strona 66 z 366 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876116166 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów