Strona 61 z 366 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371111161 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 601 do 610 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: Canon EOS R

Z Canonem jest ten problem, że w teorii ma wszystko. Jeśli AF 5DX nie leży jest np 1DX2.

Z eRkami będzie podobnie, za dwa lata będą miały wszystko, tylko cena będzie z kosmosu.

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

@marfot co to jest kartofel i jajo w fotografii? Serio nbo nie wiem o co chodzi

Czy sa juz jakies fajne male matryce z obrazkiem takim fajnym jak 6D? Wrocilem niedawno z weekendu w Tatrach i porownywalem swoje fotki robione ta 1.35kg armata do fotek kolegi Olkuem OmD jakims tam - nie ma opcji zebym jeszcze zrezygnowal z tego kloca. Ten R wydaje sie fajny ale ciagle nie jest ani tak maly ani lekki jak oczekuję.
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    @marfot co to jest kartofel i jajo w fotografii? Serio nbo nie wiem o co chodzi
    No cóż. W moim środowisku "kartofel nie do przełknięcia" to "coś nie do zaakceptowania". "Znieść jajo" to "popełnić błąd projektowy".
    Pewnie projektanci w Canonie używają innych określeń na swoje "dokonania"
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

U mnie się mówi "przełknąć żabę". Ale nie przesadzajmy, to jest subiektywna opinia, większość użytkowników nie ma pojęcia co to jest DR i na co dzień nie ciągnie obrazków z cienie + kilka EV
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Generalnie pomijając brak drugiego slotu, brak IBIS, ww. DR, stwierdzony banding - to całkiem sympatyczny i milusi aparat dla pasjonata

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    @marfot

Czy sa juz jakies fajne male matryce z obrazkiem takim fajnym jak 6D? Wrocilem niedawno z weekendu w Tatrach i porownywalem swoje fotki robione ta 1.35kg armata do fotek kolegi Olkuem OmD jakims tam - nie ma opcji zebym jeszcze zrezygnowal z tego kloca. Ten R wydaje sie fajny ale ciagle nie jest ani tak maly ani lekki jak oczekuję.
    Jak dla mnie R-ka jest pod względem wagi i wielkości bardzo dobrze wyważona (To jest puszka pod duże i jasne szkła pełnoklatkowe!). Jak chcesz coś jeszcze mniejszego i lżejszego to masz Fuji X-T2. Wiem co mówię i pisze bo X-T2 używam. O jakości nawet nie piszę, bo jak łatwo się domyślić coś było powodem zmiany puszki

Tak więc MZ oczekujesz niemożliwego... Zresztą zobacz nowe A7 III Sony. Mniejsze korpusy to masz w serii EOS M, ale to trochę inna bajka.
    Ostatnio edytowane przez candar ; 28-10-2018 o 10:31
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Pełne uzależnienie

mały przerywnik techniczny lista kompatybilnosci sigm (z mocowaniem EF) z nowym R

https://www.diyphotography.net/sigma...d-canon-eos-r/

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    mały przerywnik techniczny lista kompatybilnosci sigm (z mocowaniem EF) z nowym R

Od razu mogę zapodać, że w przypadku starszych Sigm przy podpięciu do EOR R należy wyłączyć funkcję "optymalizatora obietktywu w ramach funkcji korekcji".
    Przy podpięciu pod R starej Sigmy 50 1.4 DG HSM zobaczyłem dziwne pierścienie i winietę na zdjęciach. Po wyłączeniu funkcji optymalizowania i korekty wszystko wróciło do normy.
    Czyli pamiętać należy, aby przy "kundelkach" funkcję Optymizer Obiektywu Cyfrowego przestawić na [OFF] i po płaczu.
    Ostatnio edytowane przez candar ; 28-10-2018 o 11:44
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta

Jak miło, wygląda na to, że wszystkie nowe szkła są kompatybilne.

Z innej beczki. Tony recenzuje RF 50/1.2: https://www.youtube.com/watch?v=rXIm1M9CiQw
    Pomimo, że to szkło już stało się jego ulubionym obiektywem wszechczasów to nieśmiało dodaje, że AF prawidłowo ustawia ostrość aż w 50% przypadków

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez luso Zobacz posta
    Jak miło, wygląda na to, że wszystkie nowe szkła są kompatybilne.

Z innej beczki. Tony recenzuje RF 50/1.2: https://www.youtube.com/watch?v=rXIm1M9CiQw
    Pomimo, że to szkło już stało się jego ulubionym obiektywem wszechczasów to nieśmiało dodaje, że AF prawidłowo ustawia ostrość aż w 50% przypadków
    Kolega bawił się eRką z tym szkłem i nie miał żadnych problemów.
    50% pudeł i zachwyty to paranoja. Jakbym miał czymś takim pracować to bym dostał qrvicy ....
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Kolega bawił się eRką z tym szkłem i nie miał żadnych problemów.
    50% pudeł i zachwyty to paranoja. Jakbym miał czymś takim pracować to bym dostał qrvicy ....
    Dlatego od jakieś czasu wszystkie te opinie traktuję poglądowo. Najlepszy wariant to pożyczenie lub wypożyczenie sprzętu.

50% pudeł to nawet na Canonie 350d+50/1.8 nie było. Ten tester albo nie wie co znaczy 50% albo nie umie focić czymś innym niż telefon.
    Ostatnio edytowane przez jinks ; 28-10-2018 o 20:48
    Miłego dnia
    moja www

Strona 61 z 366 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371111161 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów