Strona 379 z 414 PierwszyPierwszy ... 279329369377378379380381389 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 781 do 3 790 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Myśle, że należałoby jeszcze dodać dla porządku, że autor tego artykułu zdaje się być ambasadorem Fujifilm.

Co do samego artykułu, wychodzę z założenia, że czyjeś opinie można poczytać, o czyichś doświadczeniach również ale decyzje podejmuje się samemu.
    Dla mnie Canon R był krokiem naprzód względem wcześniej posiadanego aparatu, dla kogoś innego ostatni aparat może być postrzegany zupełnie inaczej.
    Ostatnio edytowane przez robcio ; 21-01-2023 o 20:29

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez robcio Zobacz posta
    Myśle, że należałoby jeszcze dodać dla porządku, że autor tego artykułu zdaje się być ambasadorem Fujifilm
    od grudnia
    EOS 3, 5D, R5

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Nie wiem od kiedy, myśle, że ambasadorem nie zostaje się z ulicy i z dnia na dzień… nie wnikam, absolutnie niczego autorowi tego artykułu nie mam do zarzucenia, to jego punkt widzenia, można przeczytać lub nie, można się z nim zgodzić lub nie…

Moje osobiste doświadczenia z Fuji x-t2 nie pozwalają mi się zgodzić z zapasami informacji o jakich napisano w tej opinii ale to mało istotne.

Uzależniony Awatar WinSho
    Miasto
    Lublin

Nie wiem jaki jest przytaczania kogoś kto jest pewnie sponsorowany przez Fuji...Równię dobrze można zajrzeć na blog Adama Trzcionki i wywnioskować z niego, że Canon jest najlepszy.

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Jak już pisałem- Fuji daje fajne jpg prosto z puszki. Kolory są idealne.
    Wyglad aparatu rzecz gustu, ale stylu retro nie można im odmówić. Ale ten styl ma swoje wady.
    Spust migawki wymaga dokupienia miękkiego spustu. Ofcoz nie jest idealnie, bo lubi się wykręcić i pełno postów na necie jakim klejem wkręcić żeby spust sie nie odkręcał.
    Płaski profil tych aparatów wymaga przyzwyczajenia albo dokupienia gripa, a ludzie często sami drukowali ja drukarce 3D jakieś „dynksy” żeby poprawić chwyt.
    X-T 1-5 to duże dosyc aparaty, to ujdą. Ale palce szło połamać na x-t 20/30. Spoko był x-s10. Przycisk Q na krawędzi niby pod kciuk tez wymagał wprawy.
    Tyle w kwestii ergonomii. Ładne, ale nie jest to w 100% wygodne/ poręczne.
    Xman związany z Fuji nie mówił słodko jak jest i wyleciał z ekipy, bo opuścił obóz Fuji jak na swoim kanale ponarzekal na nowości Fuji. Przypadek? Nie sadze.
    X-t30 z 18-55 2.8 jako wakacyjny prawie do kieszeni- polecam.

Co do R. Czuje się jak w domu i przypominały mi się lata z eos 50D.
    R10 ok, ale coś z tylu głowy mi mówiło ze to nie jest to. Po chwyceniu do ręki prosto z pudełka już pomyślałem „ to jest to” Mimo wszystko lubię czuć aparat w ręce.
    Ten dotykowy pasek ujdzie, ale nie mogę się skupić na konkretnym ustawieniu. ISO tam miec, a może AF, a może wybór swiatla. Tak zmieniam i nie mogę się zdecydować.
    Mam podpięte 50mm, brakuje stabilizacji, bo jak się dziecko ruszy to już lipa.

Aktualnie poszukuje 24-105 ale mocowanie RF żeby ominąć adapter. I myśle, ze wtedy pójdą testy już na ostro.
    Na teraz zamiana mocno na plus, pomijając fakt ze to aparat który premiere miał w 2018 roku.

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Cytat Zamieszczone przez robcio Zobacz posta
    Nie wiem od kiedy, myśle, że ambasadorem nie zostaje się z ulicy i z dnia na dzień… nie wnikam, absolutnie niczego autorowi tego artykułu nie mam do zarzucenia, to jego punkt widzenia, można przeczytać lub nie, można się z nim zgodzić lub nie…

Moje osobiste doświadczenia z Fuji x-t2 nie pozwalają mi się zgodzić z zapasami informacji o jakich napisano w tej opinii ale to mało istotne.
    Oczywiste jest, że artykuł jest wstępem do własnych wyborów. Ze swojej strony mam podobne przemyślenia, ale wybrałem całkiem inaczej.
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta

prawda jest taka że nie warto się nawet ogladać za siebie
    Święto prawda.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Nie ma na świecie rzetelniejszej wiedzy, niż ta zawarta w sponsorowanych artykułach na blogusiach. No, może mogą się z nimi równać jeszcze artykuły na onecie lub programy tvn.

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Cytat Zamieszczone przez luck1985 Zobacz posta
    fakt ze to aparat który premiere miał w 2018 roku.
    Używam równolegle dwa inne aparaty, które miały również premierę w 2018 roku i mogę tylko potwierdzić, że był to bardzo dobry rocznik dla ML. Tak więc nie rocznik tu robi różnicę, ale możliwości skrojone na miarę Twoich potrzeb.
    Ostatnio edytowane przez candar ; 21-01-2023 o 22:00
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez luck1985 Zobacz posta
    Jak już pisałem- Fuji daje fajne jpg prosto z puszki. Kolory są idealne.
    czy ktoś uwierzy że ślubny nie obrabia zdjęć lub obrabia jotpegi?

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Nie ma na świecie rzetelniejszej wiedzy, niż ta zawarta w sponsorowanych artykułach na blogusiach. No, może mogą się z nimi równać jeszcze artykuły na onecie lub programy tvn.
    też podobnie cenię wiedzę czerpaną od influencerów i ambasadorów ale w tym przypadku otrzymałem sporo informacji np. o systemie sony
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 22-01-2023 o 01:00
    EOS 3, 5D, R5

Strona 379 z 414 PierwszyPierwszy ... 279329369377378379380381389 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów