Strona 305 z 366 PierwszyPierwszy ... 205255295303304305306307315355 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 041 do 3 050 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    silesian

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Pytanie do użytkowników Rki... Jak oceniacie kontrowersyjny pasek funkcyjny? Każdy aparatem już trochę się obył, więc jakie wnioski po czasie,da się go polubić czy do wyłączaczenia? Jeśli działa,to w jakim zastosowaniu wam najlepiej się sprawdza?

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez g69 Zobacz posta
    Pytanie do użytkowników Rki... Jak oceniacie kontrowersyjny pasek funkcyjny? Każdy aparatem już trochę się obył, więc jakie wnioski po czasie,da się go polubić czy do wyłączaczenia? Jeśli działa,to w jakim zastosowaniu wam najlepiej się sprawdza?
    W zasadzie to o nim zapomniałem i również dobrze mogłoby go nie być.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Najlepiej na nim ustawić funkcje które jak włączysz przez przypadek nic nie powodują. Ja manualnymi szkłami dużo robię z EOS R i mam na pasku powiększneie 100% obrazu, i ON/OFF focus peaking. Funkcje przesuwania po nim lepiej wyłączyć i używać go jak dwa przyciski dotykowe.

Początki nałogu
    Miasto
    silesian

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Najlepiej na nim ustawić funkcje które jak włączysz przez przypadek nic nie powodują. Ja manualnymi szkłami dużo robię z EOS R i mam na pasku powiększneie 100% obrazu, i ON/OFF focus peaking. Funkcje przesuwania po nim lepiej wyłączyć i używać go jak dwa przyciski dotykowe.
    Ciekawe pomysły. Oprócz lepszego AF ,również dla mnie zabawa starymi obiektywami i duże w tym temacie możliwośći ML zachęcaja do przesiadki 30 mp matryca Rki nie za bardzo wymagajaca przy takich obiektywach? Możesz coś polecić,co z Rką fajnie maluje?

..ceny dzis dali świetne,ciekawe czy to trwała tendencja a BF dopiero przed nami Sony A7iii było za 5600 chyba...

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Ciekawe pomysły. Oprócz lepszego AF ,również dla mnie zabawa starymi obiektywami i duże w tym temacie możliwośći ML zachęcaja do przesiadki 30 mp matryca Rki nie za bardzo wymagajaca przy takich obiektywach? Możesz coś polecić,co z Rką fajnie maluje?
    .
    Trzeba dużo sprawdzac, bo matryca R ki jest kaprysna na szkla z mocowaniem leica m, tzn. sa problemy z magenta na brzegach. Nie tylko stare ale czasem i nowe konstrukcje jak voigtlandery projektowane pod cyfre czasem maja problem. Super na poczatek jest voigtlander 40mm 1.4 jasne malenstwo z filtrem 43mm, takze bez problemow sa noktony 35mm 1.4 ii czy 75mm 1.5 ii. Voigtlander utron 28mm 2.0 lepiej nie i 50mm 1.5 ii czasem ma ten kolor cast, ale trzymam go bo i tak jest swietny. Duzo o szklach tego typu opowiada Maciej Taichman na youtube lub na stronie, dawniej nazwisko to Galus. Obiektywy te sa tak male, ze w koncu docenia sie ML, a obrazek daja profesjonalny.
    Ostatnio edytowane przez szwayko ; 02-10-2021 o 01:50

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Duzo o szklach tego typu opowiada Maciej Taichman na youtube lub na stronie, dawniej nazwisko to Galus. Obiektywy te sa tak male, ze w koncu docenia sie ML, a obrazek daja profesjonalny.
    Czy On nie siedział w Pentaxie?

Początki nałogu
    Miasto
    silesian

Trzeba dużo sprawdzac, bo matryca R ki jest kaprysna na szkla z mocowaniem leica m, tzn. sa problemy z magenta na brzegach. Nie tylko stare ale czasem i nowe konstrukcje jak voigtlandery projektowane pod cyfre czasem maja problem. Super na poczatek jest voigtlander 40mm 1.4 jasne malenstwo z filtrem 43mm, takze bez problemow sa noktony 35mm 1.4 ii czy 75mm 1.5 ii. Voigtlander utron 28mm 2.0 lepiej nie i 50mm 1.5 ii czasem ma ten kolor cast, ale trzymam go bo i tak jest swietny. Duzo o szklach tego typu opowiada Maciej Taichman na youtube lub na stronie, dawniej nazwisko to Galus. Obiektywy te sa tak male, ze w koncu docenia sie ML, a obrazek daja profesjonalny.
    Dzieki bardzo, na pewno obadam temat. Nazwisko kojarzę z analogów. Polecasz jakieś konkretne adaptery?

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Używam do zmiany trybu AF.
    Póki co nie widzę lepszego rozwiązania do zmiany trybu AF niż ten pasek.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Początki nałogu Awatar RadOs41
    Miasto
    Radom

Pytanie do użytkowników Rki... Jak oceniacie kontrowersyjny pasek funkcyjny? Każdy aparatem już trochę się obył, więc jakie wnioski po czasie,da się go polubić czy do wyłączaczenia? Jeśli działa, to w jakim zastosowaniu wam najlepiej się sprawdza?
    Przypisywałem mu różne funkcje - w ramach jego możliwości - ale finalnie znalazłem inne rozwiązania interesujących mnie funkcji i z paska nie korzystam.
    Ostatnio edytowane przez RadOs41 ; 01-10-2021 o 17:46
    Trochę gratów i nieco innych szpargałów...

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Sprawdza się całkiem OK. Używam do zmiany trybu pracy AF.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Strona 305 z 366 PierwszyPierwszy ... 205255295303304305306307315355 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów