Strona 283 z 366 PierwszyPierwszy ... 183233273281282283284285293333 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 821 do 2 830 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez sebag Zobacz posta
    I o to właśnie mi chodzi. Dziękuję.
    Teraz poczekam tylko na Czarny Piątek chyba, że wcześniej pojawi się jakaś ciekawa używka. Ale szczerze mówiąc do używanych cyfrówek jestem uprzedzony i brałbym tylko w ostateczności.
    Już taniej napewno nie będzie
    https://www.cyfrowe.pl/aparaty/apara...os-r-body.html

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Też tak myślę. Na cyfrowe jeśli pojawiał się jakiś konkretny rabat to zazwyczaj była to oferta okresowa i cena wracała na wyższy pułap. Zresztą już przy takiej cenie i ratach 0% tego typu sklepy poważnie wyczyszczą swój magazyn.
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    No właśnie pojawiły się niższe oferty i wygląda, że nie zawierają adaptera EF
    To poważny brak dla wielu a można w emocjach przegapić ten "szczegół".
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

7000 to nadal drogo za ten aparat na dziś. Cena w granicach 5000 za R i 2500 za RP powinna być dostępna już w styczniu.

Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    7000 to nadal drogo za ten aparat na dziś. Cena w granicach 5000 za R i 2500 za RP powinna być dostępna już w styczniu.
    6D nowy w sklepie kosztuje aktualnie 4k a nowy 5DIV 10k. Przy całym szacunku do DSLR: RP to nie jest 60% 6D a R to nie jest 50% 5DIV jeśli chodzi o możliwości.
    Cena R jest aktualnie OK.
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Jak już tak zwracamy sobie uwagę na takie rzeczy (słusznie) to no właśnie część gotowych zestawów bądź zestawów wygenerowanych przez sklepy również nie zawiera adaptera.

Sam Canon też to trochę zamieszał chyba bo jak dla mnie istnieją 3 rodzaje zestawów:
    body + adapter
    body + obiektyw rf
    body + obiektyw rf + adapter

Warto też zwrócić uwagę (gdzieś już to pisałem ale nie pamiętam czy na CB, że zestawy fabryczne w dalszym ciągu nie są jakoś mocno rabatowane (tzn. są sklepy gdzie warto kupić r + adapter i jako drugi przedmiot np. 24-105 bo wyjdzie to po uwzględnieniu rabatów cashbacków itd taniej niż w jednym pudle te wszystkie składniki)

Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez robcio Zobacz posta
    Jak już tak zwracamy sobie uwagę na takie rzeczy (słusznie) to no właśnie część gotowych zestawów bądź zestawów wygenerowanych przez sklepy również nie zawiera adaptera.

Sam Canon też to trochę zamieszał chyba bo jak dla mnie istnieją 3 rodzaje zestawów:
    body + adapter
    body + obiektyw rf
    body + obiektyw rf + adapter

Warto też zwrócić uwagę (gdzieś już to pisałem ale nie pamiętam czy na CB, że zestawy fabryczne w dalszym ciągu nie są jakoś mocno rabatowane (tzn. są sklepy gdzie warto kupić r + adapter i jako drugi przedmiot np. 24-105 bo wyjdzie to po uwzględnieniu rabatów cashbacków itd taniej niż w jednym pudle te wszystkie składniki)
    No i tu można najechać na kolejną minę i kupić luzem kitowy obiektyw w wersji OEM nie objętej cashbackiem (850 PLN).
    Ja kupiłem osobno R+adapter i osobno box RF24-105L i wyszło bardzo korzystnie .

Uzależniony
    Miasto
    .

To przy okazji zapytam. Jak kupiłem R w Hiszpanii to mogę dokupić obiektyw na cashback gdziekolwiek w Europie?

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez gnd Zobacz posta
    To przy okazji zapytam. Jak kupiłem R w Hiszpanii to mogę dokupić obiektyw na cashback gdziekolwiek w Europie?
    W sumie to tak powinno działać. Napisałbym maila do Canon Polska albo do Irlandii skąd przychodzą te cashbacki.
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez gnd Zobacz posta
    https://www.canon.pl/lens-promo/term...conditions/pl/

2.2.3. Wszystkie produkty objęte ofertą muszą zostać zakupione u sprzedawców detalicznych na terenie Andory, Austrii, Belgii, Czech, Danii, Holandii, Francji, Finlandii, Węgier, Niemiec, Włoch, Norwegii, Polski, Portugalii, Irlandii, Słowacji, Hiszpanii, Szwecji, Szwajcarii, Wielkiej Brytanii, Liechtensteinu, Estonii, Łotwy, Litwy, Luksemburga i Monako lub w sklepie internetowym o domenie odpowiedniej dla dowolnego z powyższych krajów lub którego adres wskazuje miejsce w takim kraju („Terytorium programu ofertowego”).
    Oczywiście należy pamiętać o tym, aby sobie sprawdzić czy taki sprzedawca detaliczny w danym kraju bierze udział w programie cashback. Niemiecki przykład - wchodzisz sobie tutaj https://canon-winter-2020.sales-prom...ry_promotion=4 i jak przewiniesz ekran do dołu to pojawiają się loga sieci handlowych, a pod "Zur Händlerliste" masz PDF-a z listą wszystkich sklepów na terytorium Nemiec biorących udział w programie cashback.

Strona 283 z 366 PierwszyPierwszy ... 183233273281282283284285293333 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów