Strona 239 z 366 PierwszyPierwszy ... 139189229237238239240241249289339 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 381 do 2 390 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Jacek_Z dziękuję za info. Próbowałem szukać w polskiej dystrybucji ale jakoś nie znajduję.

Uzależniony Awatar Robert Dy
    Miasto
    Świątniki Górne

Też byłem zdecydowany na 5D IV ale w końcu wybór padł na R. Przeważyło AF (śledzenie oczu po aktualizacji 1.4.0), ruchomy wyświetlacz i niższa cena. To czego mi najbardziej brakuje to dłuższy czas pracy baterii.
    Ostatnio edytowane przez Robert Dy ; 06-12-2019 o 12:09
    EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2

flickr

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez Robert Dy Zobacz posta
    Też byłem zdecydowany na 5D IV ale w końcu wybór padł na R. Przeważyło AF (śledzenie oczu po aktualizacji 1.4.0), ruchomy wyświetlacz i niższa cena. To czego mi najbardziej brakuje to dłuższy czas pracy baterii.
    kup zamienniki + dualcharger
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    kup zamienniki + dualcharger
    Co polecasz?
    Miłego dnia
    moja www

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Szczerze pisząc, nie rozumiem tego, że niektórych odstrasza przed zakupem sprzętu inna "filozofia" sterowania. Miałem 550d, 60d, 7dmk1, 6, 6d2 i teraz R i generalnie nigdy nie miałem problemów z szybkim przestawieniem się na nowe. Być może wynika to jakieś indywidualne predyspozycje, że ja ogólnie tego typu kwestie ogarniam bardzo szybko.

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Szczerze pisząc, nie rozumiem tego, że niektórych odstrasza przed zakupem sprzętu inna "filozofia" sterowania. Miałem 550d, 60d, 7dmk1, 6, 6d2 i teraz R i generalnie nigdy nie miałem problemów z szybkim przestawieniem się na nowe. Być może wynika to jakieś indywidualne predyspozycje, że ja ogólnie tego typu kwestie ogarniam bardzo szybko.
    Tak, też tego nie rozumiem. Kwestia kilku dni zabawy i człowiek się przestawia. To tylko aparat z kilkunastoma guzikami, w gruncie rzeczy o tych samych/podobnych funkcjach.
    3xEos R | 16-35L 2.8 III | 16-35L 4 IS | 24 1.4 art |35L 1.4 II | 50 1.4 art | 50 2.5 MACRO | 85L 1.4 IS | 85 1.4 art | 135 1.8 art | 70-200L 2.8 IS II | 70-300L 4-5.6 | 6x430ex rt III |

Coś już napisał
    Miasto
    Ziemia

Ta taka mityczność przepaści w ergonomii między różnymi systemami
    Przeskoczyłem z nikona na sony (które to miało być kalekie w tej materii) i przestawiłem się bardzo łatwo.

Początki nałogu
    Miasto
    WN

Jezu, ale macie jakiś ból duszy czy co?
    Po prostu - chciałem pracować w identycznej guzikologii i tyle. Żadnej mitycznej ergonomii czy jej braku. A może wręcz ta guzikologia nie jest ergonomiczna, ale mi leży i koniec. Czy ja gdzie piszę, że obsługa R jest gorsza czy be?
    Mój wybór obsługi plus konieczność stosowania przejściówki do każdego z posiadanych słoików EF zdecydowała o wyborze tego a nie innego aparatu. A finalnie najważniejsze jest to, ze ja jestem z tego zadowolony.
    Jak mi się odwidzi, kupię co innego. I tez rozdzierania szat nie będzie.

Pełne uzależnienie

przestawic sie mozna na wszystko i dzieki temu ze czlowiek jest inteligentna istota, zrobi to szybko .

ale zeby zmienic zwykly tryb naswietlania w 5-kach wystarczy jeden ruch pokretlem o kilka stopni , w R musisz wykonach tych ruchow kilka .
    Podstawowe funkcje winny byc osiagalne w pierszym poziomie dostepnosci , w R ce sa w drugim lub trzecim a i kolkiem trzeba sie nakrecic.
    Zupelnie horrendalna sytuacja - patrzysz we wzernik , a wczesniej otwierasz monitorek by palcami lewej dloni przesuznac pole AF i nastawic o. Oczywiscie sa tez inne opcje , ale ta jest w zasadzie ta , z ktorej canona jest dumny i dla ktorej zrezygnowal z joystika.

Jak napisalem gdzies wczesniej - ten aparat laczy wspaniale wielolelnie doswiadczenie Canona z pomyslami dzieci neostrady.

Kazdy z producentow w przeszlosci miewal takie dziwne konstrukcje , te zaliczam do dziwnych.
    Juz nie mowie , ze byloby milo , gdyby obsluga obu systmow - dslr i R byly zblizone , gdyz to pozwoliloby na przyjemniejsza praca oboma systemami. FV niczego nie zalatawia , ostatecznie od dawna istnieje P , ktore Jest jeszcze latwiejsze w obsludze i prowadzi do tego samego wyniku- czyli prawidlowej ekspozycji.
    Ogolnie - swietny aparat z dostatecznymi glupotami aby miec prawo nie kupic.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    ale zeby zmienic zwykly tryb naswietlania w 5-kach wystarczy jeden ruch pokretlem o kilka stopni , w R musisz wykonach tych ruchow kilka .
    Możesz wyjaśnić co masz na myśli?

Strona 239 z 366 PierwszyPierwszy ... 139189229237238239240241249289339 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów