Strona 201 z 366 PierwszyPierwszy ... 101151191199200201202203211251301 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 001 do 2 010 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Uzależniony Awatar WinSho
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Byłem dziś w sklepie patrzyłem, macałem i fociłem zestawami Canona oraz Sony. Przemyślenia na szybko - Sony lepszy. Autofokus soniacza zarówno w trybie single jak i servo jest lepszy/szybszy od Canona i to nie podlega dyskusji. Jeśli komuś zależy na szybkości i sprawności systemu af to Sony nie ma konkurencji. Co do Canona to samo ustawianie ostrości jest szybkie, seria wolniejsza, tryb ciągły ze śledzeniem niestety słabiej niż u Sony ale działa przyzwoicie - tutaj zapewne nowa wersja softu 1.4 poprawi sytuację, poczekamy zobaczymy. Co wiec lepsze u Canona? Ergonomia i ten chwyt W moich dłoniach Canon leżał idealnie; poza tym na plus znacznie lepszy ekran oraz lepszy wizjer (nie aż tyle co ekran ale różnica zauważalna i należy o tym wspomnieć). Obiektywy 24-105 obydwa bardzo podobne w moim odczuciu więc tutaj remis. Matryca? Wole Sony ze względu na lepszy zakres dynamiczny oraz ISO. Ogólnie wybrałem Sony. Dziękuję za uwagę.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez WinSho Zobacz posta
    ... Ogólnie wybrałem Sony. Dziękuję za uwagę.
    Świetny wybór, gratulacje.

Uzależniony Awatar WinSho
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Świetny wybór, gratulacje.
    A dziękuję

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

No przecież nie o to chodzi...
    Obowiązek udostępnić klientowi do pomacania i zrobienia kilku zdjęć.
    A tłumaczenie było, że aparat, który kupiłem ma napstrykane, bo jako pro dealer dawali macać klientom.
    Ostatnio edytowane przez Bangi ; 04-09-2019 o 16:29

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    No przecież nie o to chodzi...
    A tłumaczenie było, że aparat, który kupiłem ma napstrykane, bo jako pro dealer dawali macać klientom.
    Nie no to było z ironią bo jak rozumiem ten co mial napstrykane chcieli ci sprzedać jako nowy nic nie mówiąc, a nie jako testowy z odpowiednią zniżką, tak?

Dilerzy samochodowi tez mają samochody testowe i je sprzedają ale nie jako nowe tylko testowe choć maja czasem ok 1k km przejechane lub mniej. Ale jak takiego kupuję to swiadomie testowy a nie niby nowke.

Ja ostatnio dostałem nową potestowa lampe yn...
    Ostatnio edytowane przez Marcinus ; 04-09-2019 o 18:14
    Canon EOS R + C RF 24-105/4L; C 100/2.8 L Macro; C 70-300/4.0-5.6 II

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Obawiam się, że doświadczenia sprzedawców są takie że przychodzi klient i robi bezmyślnie kilka fotek po czym odkłada sprzęt. Licznik bije, sprzęt się "starzeje" i nic z tego nie wynika dla klienta poza refleksją, że aparat "robi zdjęcia".
    Sam nigdy nie testowałem sprzętu w sklepie bo wiem, że tego nie potrafię. Nie umiem na całkowicie obcym sprzęcie niczego ustawić z sensem a co dopiero porównać różne systemy.
    Obiektywna ocena ile fotek w serii jest rzeczywiście trafionych w warunkach sklepowych jest dla mnie za trudna i da bezsensowny rezultat. Trochę zazdroszczę kolegom, którzy bez problemów testują w sklepie sprzęt i podejmują decyzję o wyborze.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Trochę zazdroszczę kolegom, którzy bez problemów testują w sklepie sprzęt i podejmują decyzję o wyborze.
    Nie ma czego. Realnie w sklepie możesz sprawdzić jak aparat leży w dłoni. Nowe aparaty mają setki ustawień i podejmowanie decyzji na podstawie krótkiego kontaktu to nic tylko kwestia wrażeń a nie realnego porównania. Pomijam już zupełnie kwestię podstawową że liczą się szkła a nie puszka.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Właśnie ciekawe jest to że z samochodami się da a z aparatami jakoś niektórzy nie potrafią uczciwie podejść do sprawy. Szczególnie pro dealerzy.
    Od tamtej przygody sprzęt zacząłem kupować przez internet, gdzie zawsze mogę odesłać bez podawania przyczyczy jak mi coś nie pasi.

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Właśnie ciekawe jest to że z samochodami się da a z aparatami jakoś niektórzy nie potrafią uczciwie podejść do sprawy. Szczególnie pro dealerzy.
    Od tamtej przygody sprzęt zacząłem kupować przez internet, gdzie zawsze mogę odesłać bez podawania przyczyczy jak mi coś nie pasi.
    Gorzej jak po odesłaniu dowiesz się że nie dostaniesz 100% zwrotu bo go uzywales. Jak udowodnisz ze już takiego dostałeś?
    Wszystko fajnie jak sklep probuje sprzedać testowe na zasadzie jak klient łyknie to ok jak nie trudno wyslemy mu nowy, a ten kolejnemu może ten łyknie. Gorzej jak powiedzą że wysłali nowy a klient odesłał używany.
    Ostatnio edytowane przez Marcinus ; 05-09-2019 o 13:02
    Canon EOS R + C RF 24-105/4L; C 100/2.8 L Macro; C 70-300/4.0-5.6 II

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Odpukać póki co nie miałem jakichś większych problemów tego typu. Z drugiej strony nie można też popadać w paranoję, bo wtedy nic byśmy nie kupili

Strona 201 z 366 PierwszyPierwszy ... 101151191199200201202203211251301 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów