Strona 179 z 414 PierwszyPierwszy ... 79129169177178179180181189229279 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 781 do 1 790 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez Photointo Zobacz posta
    marfot fajna stronka, ale to co pisałem było na podstawie moich osobistych porównań plików raw aparatów sony i canon. To co się da wyciągnąć z cieni na a7RIII powoduje opad szczeny.
    Opad szczeny jest jak nic. Ostatnio szczena opadła patrząc na pewnego tygrysa Tak przy okazji masz gdzieś jakieś portfolio w sieci aby można było zobaczyć zdjęcia jakie robisz? - zastanawiam się ostatnio czy ze mną jest coś nie tak, że nie potrzebuje rozjaśniać cieni o +5ev czy po prostu robię tak słabe zdjęcia i aparat mnie nie ogranicza

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

a ja miałem dwa lata (poza ukochanym 1Dx) też Sony A7R, potem RII itp. I wiecie co? właśnie wróciłem do EOS R - i nareszcie czuję się jak w domu. Aparat leży w ręku, robi super foty, pasują wszystkie moje canonowskie obiektywy. Pozbyłem się sony, które wcale nie jest takie cudowne jak wszędzie piszą. EOS R oczywiście ma pewne braki, ale to są wodotryski - ma też wiele zalet. Za chwilę kupię 28-70, a potem nowe RF70-200 - Sony długo nie będzie miało takiej optyki Więc zamiast czekać i nakręcać się pierdołami typu stabilizacja w body, lepiej róbcie foty! Najlepiej Canonem, bo to jest bardzo dobry sprzęt!
    -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Opad szczeny jest jak nic. Ostatnio szczena opadła patrząc na pewnego tygrysa Tak przy okazji masz gdzieś jakieś portfolio w sieci aby można było zobaczyć zdjęcia jakie robisz? - zastanawiam się ostatnio czy ze mną jest coś nie tak, że nie potrzebuje rozjaśniać cieni o +5ev czy po prostu robię tak słabe zdjęcia i aparat mnie nie ogranicza
    Zazwyczaj nie korzystam z programów tematycznych, ale akwarela z Sony A7III robi wrażenie - https://www.canon-board.info/threads...=1#post1387637

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez totamten Zobacz posta
    Zazwyczaj nie korzystam z programów tematycznych, ale akwarela z Sony A7III robi wrażenie - https://www.canon-board.info/threads...=1#post1387637
    Ale widzisz zrobić akwarelę nie jest łatwo, a tu sama wychodzi - jednak jest coś w tym Sony ...
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Nowy Sącz

Lepsza akwarela niż czarna d...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Re: Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

osobiscie wole po prostu poprawnie naswietlic

no ale ja pewnie starej daty jestem...
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Szczególnie jak jest to akwarela z Sony. Sama ta nazwa podkreśla artystyczny wyraz tego wspaniałego dzieła .

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta

Nie Ty po prostu nie czujesz nowoczesnej sztuki ...
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 06-03-2019 o 14:49
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Re: Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie Ty po prostu nie czujesz nowoczesnej sztuki ...
    ta... sztuka nowoczesna... cos jak ta slynna swinka morska (albo kobieta informatyk, jak sie na Polibudzie mawialo) - jak sie przyjrzec, to ani to swinka ani tym bardziej morska
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Domyślnie Odp: Re: Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta

I pewnie czekasz na jakieś tam światło. Zdecydowanie dinozaur. A przecież można strzelić taka fotkę byle kiedy i potem suwakami zrobić z tego tygrysową masakrę

Cytat Zamieszczone przez totamten Zobacz posta
    Pod tapalakiem nie widzę tam nic konkretnego. Na co mam zwrócić uwagę?
    Ostatnio edytowane przez kmeg ; 06-03-2019 o 17:53

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: Re: Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Pod tapalakiem nie widzę tam nic konkretnego. Na co mam zwrócić uwagę?
    +5ev, pewnie w pośpiechu strzelone na manualu a pan fotograf nie przestawił na zielony. Choć kto wie jak tam Sony mierzy światło

Dziwne, że ambasadory (Ortiz, Lanier itd...) zawsze mają ocf na filmach (500Ws hss itd - no prawie zawsze). Pewnie lamy nie wiedzą o magii 5ev+

Strona 179 z 414 PierwszyPierwszy ... 79129169177178179180181189229279 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów