Strona 129 z 366 PierwszyPierwszy ... 2979119127128129130131139179229 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 281 do 1 290 z 4136

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Ale przez ostatnie 15 lat technologicznie w foto to Canon był "na przodzie" a reszta "go goniła".
    Teraz Canon "w ogonie" a reszta ucieka.
    jp
    I właśnie dlatego w grudniu 2018 75% sprzedaży aparatów fotograficznych w Japonii należało do Canona, 6d2 sprzedaje się lepiej niż jakikolwiek pełnoklatkowy model Sony, etc. etc. Udział w rynku globalnym przekracza 50%. Pewne ze względu na wyprzedaż sprzętu canona w mega atrakcyjnych cenach w związku z wielką ucieczką konkurencji.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Re: Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Ale przez ostatnie 15 lat technologicznie w foto to Canon był "na przodzie" a reszta "go goniła".
    Teraz Canon "w ogonie" a reszta szybko ucieka.
    albo tez: teraz technologicznie jest taki poziom, ze trzeba byc niepelnosprawnym umyslowo (lub innym fanbojem), zeby wyprodukowanym po 2012 roku aparatem APS-C nie potrafic zrobic porzadnego zdjecia. o FF nawet nie wspominam.

mowie o 95% uzytkownikow. nie tych 5% o specyficznych potrzebach. moge sie mylic z procentami, moze zanizam odsetek normalnych uzytkownikow (w sensie 97% a nie 95%)

mam tez nadzieje, ze sie myle, ale z R moze byc tak jak z M-ka. dwie iteracje i Canon pozamiatal konkurencje, ktorej jeszcze 3-4 lata temu "siedzial na ogonie".

ale nie robie sobie wielu zludzen.

inna kwestia, ze jak porownujemy FF Canona z FF innych firm, to nadal realia rynku sa nieublagane...

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    I właśnie dlatego w grudniu 2018 75% sprzedaży aparatów fotograficznych w Japonii należało do Canona, 6d2 sprzedaje się lepiej niż jakikolwiek pełnoklatkowy model Sony, etc. etc. Udział w rynku globalnym przekracza 50%. Pewne ze względu na wyprzedaż sprzętu canona w mega atrakcyjnych cenach w związku z wielką ucieczką konkurencji.
    pewnie wlasnie dlatego
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar swallow77
    Miasto
    Kristiansand, Koszalin

...
    Teraz Canon "w ogonie" a reszta szybko ucieka.

jp
    Od 10 lat "siedzę" w Canonie (jakieś kompakty czy gopro mam niecanonowe jednak) i od 10 lat czytam jaki to badziew ten Canon i jaki to on jest zacofany technologicznie. Wkurza mnie szum na matrycy, albo ze mnie nie stać na 1dx (i co ja niby miałbym robić z 1) albo af w puszkach jakie posiadam. Z tym, że kiedy próbuję nikonow od znajomych to jest to samo. A na ich zdjeciach też szum i też "ostrosc na uchu" się zdarza. A potem oglądam swoje zdjęcia i stwierdzam: "na co ja tu narzekam? Aaa, naczytałem się, że powinno być źle" (a nie jest).

Wysłane z mojego FRD-L19 przy użyciu Tapatalka

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Optyczni :
    Na targach CES 2019 eksponowane są aparaty Nikon Z6 i Z7 wyposażone w nowe funkcje:
    Eye AF - wykrywanie i ostrzenie na oczy fotografowanej osoby,

Może w R też się da ?
    Jest szansa że, taki ruch nikona wymusi coś w canonie.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez szandor Zobacz posta
    Jest szansa że, taki ruch nikona wymusi coś w canonie.
    ta... poprawe literowek w menu w jezyku brazylijskim portugalskim
    i naprawe bledu powodujacego nieprawidlowe wylaczanie sie aparatu w pewnych okolicznosciach...

albo ja jakies inne firmware'y Canona widzialem przez ostatnie 15 lat
    www albo tez flickr

Pamiętaj jednak że Canoniarze nie są szczęśliwi że R-ka jest parę lat w rozwoju technologii za Sony i gdy (oby) kiedyś poziom się wyrówna
    to wtedy dyskusja będzie bardziej merytoryczna a mnie emocjonalna.
    Jeśli chodzi o Canon vs Sony to u mnie jest 0 emocji. Choć oczywiście jako markę caona cenię wyżej.
    Pisanie, że canon jest parę lat za jest gruuubo przesadzone. System już ma większy bo ma przejściówkę, AF w ciemnościach ma czulszy niż Sony, bawiłem się R ze szkiełkiem 1.2 we wnętrzu, sztuczne światło - bajka. Następny model Rki i już Sony będzie z tyłu. Jeśli Canon zechce. Dziwna uwaga? Niekoniecznie, pytane czy chce szkodzić swoim lustrzankom.
    Typowe dla walki fanów ML Sony z nowym produktem Canona - w końcu to forum Canona. Pomijany jest Nikon. Skąd się biorą tak dobre wyniki canona, skoro nie ma najlepszych produktów? No bo nie ma. Nie ma takiego DR jak konkurencja, nie ma lustrzanki porównywalnej do D850, a mimo to lideruje. To kwestia rzeszy użytkowników Canonów. Największej. marki. Inni mogą mieć coś lepszego, ale i tak Canon sprzeda więcej.

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Jeśli chodzi o Canon vs Sony to u mnie jest 0 emocji. Choć oczywiście jako markę caona cenię wyżej.
    Pisanie, że canon jest parę lat za jest gruuubo przesadzone. System już ma większy bo ma przejściówkę, AF w ciemnościach ma czulszy niż Sony, bawiłem się R ze szkiełkiem 1.2 we wnętrzu, sztuczne światło - bajka. Następny model Rki i już Sony będzie z tyłu. Jeśli Canon zechce. Dziwna uwaga? Niekoniecznie, pytane czy chce szkodzić swoim lustrzankom.
    Typowe dla walki fanów ML Sony z nowym produktem Canona - w końcu to forum Canona. Pomijany jest Nikon. Skąd się biorą tak dobre wyniki canona, skoro nie ma najlepszych produktów? No bo nie ma. Nie ma takiego DR jak konkurencja, nie ma lustrzanki porównywalnej do D850, a mimo to lideruje. To kwestia rzeszy użytkowników Canonów. Największej. marki. Inni mogą mieć coś lepszego, ale i tak Canon sprzeda więcej.
    Tak było do tej pory.
    A czy będzie nadal to chyba zależy czy nowe ML Canona będą na poziomie konkurencji.

Myślę, że 3-5 lat sprzedawane będą głównie/tylko ML FF i wieloobiektywowe smartfony, wszystkie z AI

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Tak działa Eye-AF w R:
    https://www.youtube.com/watch?v=NKUvZn4P_5w
    Może się podobać albo nie ale dyskusja czy jest czy go nie ma to jakby nie na czasie.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Ale na f/4.0 to ślepy trafi w oko. Pytanie czy trafi z powolnym 85L na 1.2. Bo przecież każdy ma super jasne stałki i fotografuje skejterów podczas jazdy i robi dzieciom portrety w przedszkolu podczas zabaw na 1.2 Tak się robi teraz portret. Model musi biegać w kółko

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Ale na f/4.0 to ślepy trafi w oko. Pytanie czy trafi z powolnym 85L na 1.2. Bo przecież każdy ma super jasne stałki i fotografuje skejterów podczas jazdy i robi dzieciom portrety w przedszkolu podczas zabaw na 1.2 Tak się robi teraz portret. Model musi biegać w kółko
    w ciemnym jak d* saharyjskiego kreta pomieszczeniu, tak zeby trzeba bylo 5EV z cieni wyciagac. inaczej to jest kiszka nie zdjecie...
    www albo tez flickr

Strona 129 z 366 PierwszyPierwszy ... 2979119127128129130131139179229 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów