Strona 11 z 366 PierwszyPierwszy ... 9101112132161111 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: Canon EOS R

pewnie dużo zależy od sprzedaży tego modelu
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Dopiero zaczyna Awatar Panama Joe
    Miasto
    Gdańsk

Specyfikacja ok - widać że podeszli do tego systemowo. Jest zgodność z EF i podstawowy adapter w cenie (zobaczymy co pokaże praktyka), chociaż skoro chcą to reklamować jako sprzęt dla filmowców to tego cropa w 4K mogli już poprawić

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Porównanie A, R, Z

https://briansmith.com/why-canon-eos...sony-shooters/

Teraz trzeba "spokojnie" czekać na wyniki wiarygodnych pomiarów (testów) (DxO, Optyczni, dpreview, opticallimits, ...)

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Ale po co czekać na wyniki ? Co zamierzasz kupić jak przekroczy rekord w DXO? Ja za Cichym. To nie jest dla mnie system ( podobnie jak Nikon czy Sony ) Może za kilka lat, jak się zdecydują, czy ma to być system dla zawodowców, czy zamożnych amatorów niedzielnego pstrykania. Takie niewiadomo co.
    Fajny ten Canon R, taki nie za dobry.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Ja zawsze chciałem mięc możliwośc użycia szkieł Canon FD - na cyfrze, bo są małe, zgrabne i po prostu mi się podobają.
    Jak weszło Sony A7 to była ta możliwość, ale jak się pobawiłem to te korpusy mi nie leżą i poza tym tym nowy system inne rawy inna obróbka, kolory.
    Może kiedyś za kilka lat jak EOS R będzie jak pierwsze A7 cenowo, to się skuszę dla tej kolekcji FD.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

No właśnie, kluczem jest cena. Teraz obiektywy FD i worek innych możesz używać z aparatem za 4,5 klocka, nawet będziesz miał przy każdym z tych szkieł stabilizację. A tymczasem Canon za 11 klocków serwuje nam aparat do którego będzie można podpinać fajne obiektywy, ale … droższe niż on sam. A całą resztę szkieł przecież można używać z poczciwą serią 5/6d z takim samym efektem.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    A tymczasem Canon za 11 klocków serwuje nam aparat do którego będzie można podpinać fajne obiektywy, ale … droższe niż on sam.
    I o to właśnie w tym "rozwoju" bezlusterkowców chodzi...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

tymczasem w 6D mkII jest wbudowany GPS, ktory (GPS Mode 2) po wylaczeniu aparatu jest nieaktywny i nie ciagnie baterii, a po wlaczeniu aparatu sciaga lokalizacje i automatycznie zapisuje je w pliku i automatycznie synchronizuje godzine w aparacie. nie wiem jak sobie radzi ze strefa czasowa, nie mialem okazji sprawdzic...

no ale dobra... noszenie komorki przyklejonej do aparatu zeby zasieg BT byl tez mozna uznac za wygodne rozwiazanie. w przypadku bezlusterkowcow Sony (i dzisiejszych 6 calowych smarftonow) to sie robi w sumie podwajanie wielkosci korpusu, ale dobra... kazdy ma inne poglady na ergonomie...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 06-09-2018 o 11:04
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    tymczasem w 6D mkII jest wbudowany GPS, ktory (GPS Mode 2) po wylaczeniu aparatu jest nieaktywny i nie ciagnie baterii, a po wlaczeniu aparatu sciaga lokalizacje i automatycznie zapisuje je w pliku i automatycznie synchronizuje godzine w aparacie. nie wiem jak sobie radzi ze strefa czasowa, nie mialem okazji sprawdzic...

no ale dobra... noszenie komorki przyklejonej do aparatu zeby zasieg BT byl tez mozna uznac za wygodne rozwiazanie. w przypadku bezlusterkowcow Sony (i dzisiejszych 6 calowych smarftonow) to sie robi w sumie podwajanie wielkosci korpusu, ale dobra... kazdy ma inne poglady na ergonomie...
    Chyba nigdy nie zdarzyło mi się robić zdjęć nie mając gdzieś w okolicy komórki.
    Rozwiązanie fajne o ile działa sprawnie.

p,paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

W M50 działa mi to bez problemów, a aplikacja Canon Camera Connect jest jaka jest, mi wystarcza.

Strona 11 z 366 PierwszyPierwszy ... 9101112132161111 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów