Chyba tylko szkieł, bo Sony reklamuje a9 wśród zawodowych fotografów sportowych i się sprawdza. R czy Z to zabawki w porównaniu do a9
Chyba tylko szkieł, bo Sony reklamuje a9 wśród zawodowych fotografów sportowych i się sprawdza. R czy Z to zabawki w porównaniu do a9
puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
public.fotki.com/janusz-pawlak/
Nie bardzo rozumiem po co ciągle zaśmiecać ten wątek tymi powracającymi wrzutkami fanów sony? Przecież jeżeli ktoś chciałby się czegokolwiek dowiedzieć z tego wątku, musi przebrnąć przez morze spamu.
Ostatnio edytowane przez sv ; 10-12-2018 o 22:53
Ten wątek jest już nie do uratowania. Dyskutujemy o całokształcie więc niech tak zostanie. Jest wątek kierunkowy o eRce i tam odsyłam tych co się chcą coś dowiedzieć. Tam będziemy też reagować jak będą się pojawiali ambasadorzy ze swoimi mądrościami
.....
Osobiście wątpię w długotrwałą skuteczność takich działań. Ja uważam że w obecnej chwili jedyne co może hamować chęć zakupu eRki jest konkurencja wewnętrzna i oczekiwania względem nowych premier Canona.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 10-12-2018 o 23:10
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Miłego dniamoja www
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Na forum Fred Miranda są wątki o statusie recenzji gdzie każdy użytkownik piszę krótką reckę (plusy, minusy, wrażenia) dotyczącą konkretnego modelu - nie można natomiast komentować i prowadzić dyskusji. Może warto o tym pomyśleć. Co wyjdzie jakiś nowy sprzęt dyskutujemy przez 1000 stron a właściwej treści jest może z 10![]()
Miłego dniamoja www
Tytuł zmieniony.
Podforum do testów sprzętu i wrażeń uźytkowników tu jest ale praktycznie martwe.
Jest to podforum całkowicie moderowane (o ile nic się nie zmieniło).
Kapitan Wagner
Wszystkie opowieści o "starych" szkłach biorą się z chęci zarobku na nowych produktach. Dodatkowo Sony ma bagnet "specjalnej troski", który stwarza problemy w przypadku telecentrycznych konstrukcji (w skrócie: bagnet zasłania rogi matrycy) i w związku z tym wymaga specjalnej konstrukcji wielu obiektywów. Aż się dziwię, że Sigma nie dodaje do niektórych szkieł FE zestawu "mały majsterkowicz" w postaci śrubokrętu i pilniczka, coby podpiłować nieco bagnet w bezlustrze(patrz bagnet w szkłach Sigma FE).