Strona 268 z 274 PierwszyPierwszy ... 168218258266267268269270 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 671 do 2 680 z 2731

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    https://www.imdb.com/list/ls059550382/

oczywiscie nie jako jedyne "kamery". ale nawet 5D2 jest na liscie
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Fajny żart - czuję się bardzo doceniony jednakowóż ja z takimi tuzami nie pracuję . Wspomniałem jedynie o moim skromnym podwórku.
    Pomijam już zupełnie kwestię - kto jest takim masochistą żeby obecnie filmować starociem jak 5D mkII ....
    A jak często 7D jest na tej liście. Opluwane... znieważane...
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Pełne uzależnienie Awatar cybulski
    Miasto
    Warszawa

Znam kogoś (fotograf, robi całkiem ok foty) który dopiero co przed chwilą przesiadł się z 7D na R5 bo wcześniej nie czuł takiej potrzeby
    linktr.ee/zbigniewurban5150 ||Canon R5 R |RF16/2.8 EF35/2IS RF50/1.8, Sigmy Art EF 35/1.4 50/1.4 , TTA50/0.95, 7A50/1.1, VM Noktony 40/1.4SC 75/1.5, EF85/1.2L II, EF16-35/4L IS, RF24-105/4L, EF200/2.8| Sony A73 SY 35-150/2-2.8 | Nikon D750 28-105/3.5-4.5D |Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar Super 55/1.8 ||iPhone 14 PRO||

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez cybulski Zobacz posta
    Znam kogoś (fotograf, robi całkiem ok foty) który dopiero co przed chwilą przesiadł się z 7D na R5 bo wcześniej nie czuł takiej potrzeby
    Jeśli fotografował na Live View, gdzie AF jest super celny, 18 mega pikseli wystarczało i nie wskakiwał na wyższe ISO niż 800, mógł nie czuć potrzeby, natomiast moje doświadczenia z AF 7D na opuszczonym lustrze są podobne do nomen omen R7 ATSF i mojej 7 nawet serwis w Berlinie nie dał rady.

Pełne uzależnienie

Domyślnie Ponoć szykują się nowe korpusy w 2025 Canon chce mieć coś w nowych segmentach

jak rozpisują się internety czekają nas nowe korpusy
    -100MP tak sto megapikseli
    -retro korpus
    -apsc
    nasza ulubiona firma chce sprzedawać więcej apsc (dla ludzi młodych i początkujących) - żeby sprzedawać apsc nie wystarczy nowy korpus apsc trzeba produkować dobrą optykę apsc, nowy korpus niewiele zmieni w temacie, sprzedaż apsc to świetny biznes klient kupi dwa razy raz apsc, a w krótkim czasie FF no i zacznie wtedy kupować jakąś realną optykę.
    EOS 3, 5D, R5

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: ponoć szykują się nowe korpusy w 2025 canon chce mieć coś w mowych segmentach

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    sprzedaż apsc to świetny biznes klient kupi dwa razy raz apsc, a w krótkim czasie FF
    Albo tak, albo nie
    Zaczynałem przygodę z cyfrą od aps-c (fakt, że wtedy ff na cyfrze dopiero raczkowało i niewielu mogło sobie na nie pozwolić), później doszło ff jako uzupełnienie aps-c (nie zamiast). Dziś cały czas używam obydwóch formatów równolegle. Ale zawsze powtarzam, że gdyby ktoś kazał mi ograniczyć się do jednego body, to zostałoby aps-c.
    Są aspekty, w których ff wygrywa, ale są też takie, gdzie aps-c sprawdzi się lepiej. Crop to nie jest gorszy substytut pełnej klatki, tylko pełnoprawny format, z wieloma zaletami. A to, że wiele osób go lekceważy, to tylko problem takich osób
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: ponoć szykują się nowe korpusy w 2025 canon chce mieć coś w mowych segmentach

Jak słusznie zauważył mirror apsc jest fajne pod warunkiem, że jest fajna optyka do niego (relatywnie mniejsza, lżejsza i tańsza). Aktualnie u Canona tego nie ma, ewidentnie ten segment traktuje po macoszemu.
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    Albo tak, albo nie
    Zaczynałem przygodę z cyfrą od aps-c (fakt, że wtedy ff na cyfrze dopiero raczkowało i niewielu mogło sobie na nie pozwolić), później doszło ff jako uzupełnienie aps-c (nie zamiast). Dziś cały czas używam obydwóch formatów równolegle. Ale zawsze powtarzam, że gdyby ktoś kazał mi ograniczyć się do jednego body, to zostałoby aps-c.
    Są aspekty, w których ff wygrywa, ale są też takie, gdzie aps-c sprawdzi się lepiej. Crop to nie jest gorszy substytut pełnej klatki, tylko pełnoprawny format, z wieloma zaletami. A to, że wiele osób go lekceważy, to tylko problem takich osób
    FF canona jest dojrzałe od jakiś 20 lat czyli od 2004 roku - wiem bo używam takiego 20 letniego aparatu , dobra optyka apsc to klucz do dobrego apsc firma musi się zdecydować albo zrobi optykę apsc albo będzie dostarczać kulawe rozwiązanie pracujące niszowo.
    EOS 3, 5D, R5

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

dobra optyka apsc to klucz do dobrego apsc firma musi się zdecydować albo zrobi optykę apsc albo będzie dostarczać kulawe rozwiązanie pracujące niszowo.
    Przydałoby się kilka dobrych słoików aps-c dla ludzi korzystających tylko z cropa. Ale jeśli ktoś, tak jak ja, korzysta z cropa równolegle z ff, to tak naprawdę nie kupi obiektywów tylko do aps-c. Ja potrzebuję cropa do obiektywów ff i tak właśnie go używam. Mam jeden zestaw szkieł (za wyjątkiem uwa ef-s tylko dla cropa), który w zależności od tego, pod które body podpinam, może być różnie wykorzystywany.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    Przydałoby się kilka dobrych słoików aps-c dla ludzi korzystających tylko z cropa. Ale jeśli ktoś, tak jak ja, korzysta z cropa równolegle z ff, to tak naprawdę nie kupi obiektywów tylko do aps-c. Ja potrzebuję cropa do obiektywów ff i tak właśnie go używam. Mam jeden zestaw szkieł (za wyjątkiem uwa ef-s tylko dla cropa), który w zależności od tego, pod które body podpinam, może być różnie wykorzystywany.
    tak jak pisałem to niszowe zastosowanie - w przypadku korzystania tylko z cropa dobre długie tele apsc mogłoby mieć same zalety - waga, wielkość, cena - pod warunkiem ze byłoby dobre - ale nie będzie bo nasza ulubiona firma nie dopuści do wewnętrznej konkurencji więc uzytkownik cropa który chce dobrego obiektywu, a nie plastikowej wydmuszki kupuje zupełnie niepotrzebne obiektyw FF do cropa ani to lekie, ani wygodne, ani tanie
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 11-10-2024 o 10:55
    EOS 3, 5D, R5

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

-retro korpus
    internety wszystko zmieszcza. kazdy mokry sen dzieciaka, ktory poogladal jakies Fiudzi albo Nikona i wydaje mu sie, ze w Canonie tez potrzeba retro.

nie potrzeba. do APS-C w RF-S trzeba moze jednego solidnego zooma 16-45/2.0 IS (i to z gatunku misia, ktory nie jest naszym ostatnim slowem, i * z cena ) i "baby R5 II" z gripem. czyli takie R7 II z fiuczerami mkI ale pozbawiony eksperymentow ergonomicznych tegoz (lechtaczka w kolku )

poza tym, to powiem cos niepopularnego. i zupelnie inaczej niz mowilem w przyszlosci: aktualny "srodek" APSC Canona jest zaj* fajny. R10 to korpus, ktory w malym opakowaniu daje praktycznie normalna canonowska ergonomie. taki, po ktorym widac, ze projektowali go fotografowie dla fotografow (w odroznieniu od M-ek, gdzie nawet teoretycznie najlepszy M5 byl powershotowym clusterfuckiem). ten R10 idzie w komplecie z 18-150 ktory jest maly i bardzo solidny optycznie (duuuuzo powyzej poziomu "canonowskiego kita"). jakby zrobili R10 mkII i tylko zamienili wypierdy na prawdziwe akumulatory (LPE6NH) z odpowiednio wiekszym uchwytem na reke, to to bylby perfekt maluch dla mnie

do APS-C chcialbym RF-S 22/2 IS wielkosci RF 50/1.8. i na tym sie moja lista konczy. jak wsiadam z R10, 18-150, 10-18, 50 i ttartisanem 35 na rower, to moge caly dzien jezdzic i mordka sie cieszy, wszystko tym obroce. i to z przyjemnoscia uzytkowa, nie jak w czasach M5
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 11-10-2024 o 10:57
    www albo tez flickr

Strona 268 z 274 PierwszyPierwszy ... 168218258266267268269270 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów