Strona 178 z 274 PierwszyPierwszy ... 78128168176177178179180188228 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 771 do 1 780 z 2731

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)

nic nie wskazuje na to , by Canon mogl osiagnac Jakis wyrazny postep w rozwoju matryc.
    Ma zbyt niski potencjal badawczy.
    najwiecej zainwestowal przed laty sony - cos ok 4 miliardy dolarow (!) w rozwoj samych matryc . Wowczas bylem zdania , ze s bedzie mial najlepsze matryce na rynku przez najblizszych 10 lat , dzisiaj przedluzam to przewidywanie o nastepne 5 lat.

tzn matryce C beda b.dobre , na wspolczesnym poziomie , moze -choc to nie jest pewne - lepsze od poprzednich , ale skokowego przyrostu jakosci nie przewiduje. Spodziewam sie ze " beda podchodzic " pod matryce S - a to juz niezle.
    Cudow nie bedzie - beda matryce na aktualnie osiagalnym dla C poziomie - rekordow bic nie beda.

W zasadzie w ostatnich latach matryce C nalezaly do najslabszych - Lepsze byly w N , w S , w Pe , w Pa.

Nie spodziewam sie zaskoczenia w zakresie jakosci matryc , natomiast spodziewam sie zaskoczenia w zakresie cen za Body . mam nadzieje ze Canon odejdzie od polityki wytyczania szlaku na mozliwie wysokie ceny - ile da sie wydrzec od klienta. Jesli ceny nie beda w odczuciu kupujacych "adekwatne " , to C pogorszy sobie nadszarpnieta w ostatnich latach reputacje. Ergonomia zdjec nie robi - a ta bedzie z pewnoscia na dobrym poziomie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Też tak pomyślałem i sobie włączyłem to:
    https://www.the-digital-picture.com/...0&ISOComp=6400
    No i jakby cud się nie wydarzył
    hehe no fakt zero postępu. Technik8 mi to kiedyś też pokazywał. Jednak mniej mpix to trochę mniejsza rodziałaka przez co wizualnie zdjęcie wydaje się bardziej ostre a szum mniejszy. Czasami mam wrażenie że pliki z R na iso 6400 nadają się jedynie do BW a po powieszeniu to koszmar. ISO pow 6400 z a7III to bajka w porównaniu do R - ostro i bardzo delikatne zairno a w R mydełko plus bardzo wyraźny szum. Wołane w C1

Pełne uzależnienie

Też tak pomyślałem i sobie włączyłem to:
    https://www.the-digital-picture.com/...0&ISOComp=6400
    No i jakby cud się nie wydarzył
    takie wyniki nie sa rzeczywiscie miarodajne - mozna wycignac bledne wnioski - dlatego, ze obraz jest zawsze w puszce wstepnie wyliczany i obrabiany w podstawowym zakresie ( szum , Kontrast) zanim zostanie zapisany w postaci RAW. I to jest rozny stopien w roznych aparatch .
    Np sony ma silniejsze odszumianie i mocniejsze ostrzenie. Przy zerowych nastawach suwakow odszumiania w wolarce , w jakims stopniu obraz jest juz odszumiony , gdyz to nastpilo wczesniej w aparacie. Moznaby sadzic , ze ma nizszy poziom szumu , a tutaj trzeba sprawdzic , jak reaguje przy dalszym odszumianiu.

TZn jesli porownujemy przy uzyciu wolarki zewnetrznej , to nalezaloby porownac mozliwie najlepsze uzyskane obrazy przy tej samej rozdzielczosci. Wowczas mozna powiedziec co jest lepsze.

tutaj wydaje sie ze c1dx3 i R Maja podobne szumy , ale R ma wyzsza rozdzielczosc , tzn ostatecznie R da mniejszy szum przy tej samej rozdzielsczosc. Szum i rozdzielczosc to " naczynia polaczone" - wzrost rozdzilsczosc pociagaa za soba zawsze wzrost poziomu szumu.

tak jak porownuje sie rozdzilczosc obiektywow lepsza / gorsza przy okreslonym MTF , tak porownujac szum , nalezaloby to zrobic przy okreslonej rozdzilczosci.
    Przykladowo mozna zastosowac w R mocniejsze odzumianie , nastapi spadek rozdzielczosci do poziomu 1dx3 , a poziom szumu bedzie juz wyraznie nizszy.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Czasami mam wrażenie że pliki z R na iso 6400 nadają się jedynie do BW a po powieszeniu to koszmar. ISO pow 6400 z a7III to bajka w porównaniu do R - ostro i bardzo delikatne zairno a w R mydełko plus bardzo wyraźny szum. Wołane w C1
    No właśnie ja tego nie widzę, może coś źle robię. ISO6400, wywołane jednakowo w LR, crop 1:1, oba wspomniane body:

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ISO 6400.jpg
Wyświetleń:	17
Rozmiar:	398,6 KB
ID:	4164
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Z mpix-ami rosną nie tylko karty, dyski i parametry komputerów, ale niestety też obiektywy. Mam tu na myśli przede wszystkim stałki. 35tka 1kg, standard 1kg, portretówka 1kg W dziwną stronę to poszło. Wg mnie jeśli ktoś potrzebuje bardzo wysokich rozdzielczości, bo fotografuje komercyjnie dla potrzeb reklamy to idzie w średni format np. phase one, które niejednokrotnie wynajmuje tylko do konkretnego zlecenia. Większa ilość Mpix-eli to jest ostania rzecz jakiej mi brakuje w Canonie. Fajanie jakby zrobili porządne 20mpix.
    Miłego dnia
    moja www

Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Fajanie jakby zrobili porządne 20mpix.
    No ale matryca w R6 nie będzie chyba nagle lepsza od tej w 1DXIII. Czyli wszystko wiemy. Fotki są, wykresiki itp.
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Początki nałogu

No właśnie ja tego nie widzę, może coś źle robię. ISO6400, wywołane jednakowo w LR, crop 1:1, oba wspomniane body:

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ISO 6400.jpg
Wyświetleń:	17
Rozmiar:	398,6 KB
ID:	4164
    Mamy zgadywać lewy Canon, prawy Canon?

Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez totamten Zobacz posta
    Mamy zgadywać lewy Canon, prawy Canon?
    Większy obrazek z Canona (prawy) bo gęściejsza matryca w R.

Początki nałogu

Większy obrazek z Canona (prawy) bo gęściejsza matryca w R.
    Szum lekko większy w Canonie, ale też obiektyw na R ma wyraźnie większą głębię ostrości, stąd może uwidaczniać więcej tego, co obiektyw Sony ukrył w rozmyciu, daje więcej detalu co widać na wykładzinie za głównym motywem, Canon ma większą aberrację, ale body oddaje precyzyjniej kolory, znaczy się naturalniej, bo w życiu w takim odcieniu bieli kartami nie grałem. Moja opinia, wolno się nie zgodzić, oczu nie poprawię! Dzięki Marfot za fatygę.

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

MORE CANON EOS R5 HANDS-ON PICTURES (AND FIRST IMPRESSIONS)
    https://www.canonwatch.com/more-cano...t-impressions/

Canon already announced the development of the EOS R5. A few days ago Canon revealed more specifications to stop “fantasy speculations“.

Summing up everything, here is what we know about the game-changing EOS R5:

- 45mp full frame CMOS sensor
    - IBIS (In Body Image Stabilisation) 5 stops with IBIS alone
    7-8 stops of correction when used with in-lens stabilization
    - 8K video with 29.97fps (30fps)
    - No-Crop on 8K video
    - Dual Pixel AF available in 8K
    - 4K@120fps
    4K@60fps
    - Internal recording
    - Animal detection autofocus – tracks animal subjects (dogs, cats, birds, etc.) by detecting the body, face, or eye of the subject.
    - 12fps mechanical, 20fps electronic
    - Scroll wheel added to the back
    - No touch bar
    - Liveview/Movie toggle like previous EOS DSLRs
    - Larger capacity battery, but looks like the LP-E6
    - Built-in 5GHz WiFi
    - New battery, but the same shape and compatibility as the EOS 5D Mark IV

Shipping in July 2020
    All Canon EOS R5 rumors and known facts are listed here.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 18-03-2020 o 18:00
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Strona 178 z 274 PierwszyPierwszy ... 78128168176177178179180188228 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów