Strona 92 z 274 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142192 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 911 do 920 z 2734

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Re: Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Male, lekkie szkła (i jeszcze tanie) na FF to ciemne i słabe optycznie szkła. Fizyki nie oszukasz.
    no jakby niekoniecznie... http://www.mir.com.my/rb/photography...uiko/index.htm

ale de facto to i sporo z tych szkiel bylo/jest przyzwoite w pelnej klatce: http://www.mir.com.my/rb/photography...nses/index.htm . nawet cyfrowej, ktora bezlitosnie przejechala sie po szerokich katach.

poza tym za daleko kwantyfikator pociagnales. nawet do cyfry i bagnetu z taka odlegloscia rejestrowa jak EF mozna zrobic male, lekkie szkla, gdzie kosztem swiatla bedzie swietna optyka. tylko z tych firm optycznych (sa dwie: Canon i Nikon) nikt sie w to nie pchal, bo pewnie najpierw dlugo siedzieli nad decyzja o zmianie bagnetu, a potem pchneli R&D w szkla pod bagnety Z/RF, gdzie mozna bedzie nie tylko porzadne optycznie ale i jasne zrobic. no i w miedzyczasie, kiedy "klisza" zaczela byc uzyteczna grubo powyzej niegdysiejszego maksimum ISO 1600 takie lekkie i ciemniejsze stalki przestaly byc sprzedawalne :/
    www albo tez flickr

Bywalec
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)

Sony robi w miarę lekkie szkła do swoich FF.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Gdy teraz o tym myślę, R'kę kupiłbym dla eye AF (łatwiejsze fotografowanie moich Łobuziaków) i możliwości używania ich z moją szklarnią. Szkieł nie myślę wymieniać kolejne 6? Lat?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

W R wykrywanie oka działa raczej tak sobie. Może to aktualizacją firmwere poprawią.

Początki nałogu Awatar swallow77
    Miasto
    Kristiansand, Koszalin

Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta
    Dokładnie też tak miałem. 300D to była pierwsza cyfrowa lustrzanka dostępna dla przeciętnego zjadacza chleba - szczególnie jak przenosił się z analogowego EOS'a - ekosystem już był.

Pewnie nowe R ma być takim pierwszym pełnoklatkowym body dla wszystkich. To może być doskonały ruch - w końcu jest wielu takich, którzy na FF chętnie się przeniosą choćby dlatego, że w końcu będzie ich na to stać no i będzie to wymarzone FF. Magia.

p,paw
    Jak ktoś marzy o ff to stare 5d (i oraz ii) mozna kupic za smieszne pieniadze. R ma jednak zaporową cene nawet dla amatorow-pasjonatow. No chyba, ze nie chodzi o obrazek, a o cala nowa technologie (wifi choćby czy nowy af).
    RP ma byc lepsze od 6d w czyms?

Pozdrawiam!
    wysłano z FRD-L19 przy użyciu Tapatalka

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez swallow77 Zobacz posta
    Podejrzewam że będzie jak to zwykle u Canona w czymś lepsze a w czymś gorsze. Nie sądzę żeby już zabijali dslry....
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez swallow77 Zobacz posta
    Jak to w czym? W tym co Sony wmowilo owieczkom: nie ma lustra.

I tak jak 6D2 smierdzialo, tak jego pokastrowana wersja (bez natywnej kompatybilnosci EF i z go* bateryjka) za te same pieniadze jest "w pytke"

Potega marketingu! No bo nie zdrowego rozsadku

Pełne uzależnienie

od strony marketingu wypuszczenie super taniego korpusu to może być to, ugryzą spory kawałek tortu, wyprzedadzą delikatnie przestarzałą technologię - sama korzyść bo kupią drugi raz za moment, odbiją sobie na sprzedaży optyki i będą numerem 1. natomiast czy taka zmiana (kupno RPa) ma sens dla osoby posiadajacej optyke i 6DII czy 6DI albo nawet 5DII to jest to pytanie - moim zdaniem sensu nie ma - chciałby widzieć jakieś realne korzyści które osiągnę kupując ten korpus i po za autostradą nie widzę. zupełnie innym tematem są nowi uzykownicy "korpus z kitem" i tu zakup może byc bardziej sensowny.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Zasadnicze znaczenie ma relacja RP vs 6DII.
    W przypadku R vs 5DIV mozna było wysunąć argumenty typu niższa cena, dostęp do optyki RF, łatwy w użyciu AF, matryca ta sama. Potencjalnie do ML można pozapinać różniste szkiełka manual i korzystać z focus peaking.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

No jeszcze zobaczymy jak to będzie wyglądało realnie cenowo w sklepie.
    Obecna cena nazwijmy to street price EOSa R to ok. 10 tyś z adapterem. Pytanie czy RP będzie sprzedawany w takiej samej konfiguracji i za ile. Z prostej proporcji wychodzi że jego cena po ustabilizowaniu powinna oscylować wokół 6 tyś.
    To są moim zdaniem kwestie, które zdecydują czy posiadacze EFów się skuszą na taki korpus czy nie.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 07-02-2019 o 18:20
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 92 z 274 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142192 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów