Jeszcze tylko niech pokażą ceny za te zabawki i czuję że polubie jeszcze bardziej swoj obecny zestaw :/ fajne szkła 28-70 F2.0 i 50 F1.2 - do tego dwa body i mogę zaczynać zabawę na nowo![]()
Niemniej oby ten 28-70 nie okazał się armatą, ważąca dwa razy tyle co samo body. Ale za parę dni będzie wiadomo, czy stare 6d mieniące na Mark II, czy poczekać rok i przeskoczyć na Eos R. Mam nadzieję że Canon myśli poważnie o rynku bezluster i tym razem się popisał, a żeby wejść na rynek z nowym systemem to może nie zabije nas cena? (Choć po tym co zrobił Nikon to w to ostatnie sam nie wierze![]()
Jakoś nie wyobrażam sobie żeby obiektyw kitowy nie był stabilizowany. Czyli stabilizacja matrycy powinna jednak być. 35mm ma IS bo to szkło makro?
24-105 też ma IS, nie liczyłem na stabilizację matrycy. A szkoda bo 135L na adapterze dużo by zyskało w dużych pomieszczeniach i skąpym oświetleniu
Patrząc na specyfikację, a w szczególności obiektywy, to chyba będzie powrót wielu osób do CanonaŻeby tylko dali dwa sloty SD w tych bezlustrach
![]()
Jeśli chodzi o to co się teraz dzieje z premierami ML ff bardzo bym chciał żeby Canon opublikował coś co fuji robi od dawna a ostatnio również Nikon - roadmap szkieł jakie mają w planach. Niektórzy na pewno planują zakup takiej puszki teraz lub w przyszłości i mogą kupić szkła, które niedługo będą zastąpione np. 50/1.2L
Miłego dniamoja www
Powiem Ci, że osobiście zarówno do fotografowania komercyjnego (śluby, sesje itd.) jak i swojego wolałbym lżejsze puszki + w miarę możliwości kompaktowe, ale dobre szkła f1.8-2. Niestety ostatnio trend na f1.4 z idealną optyką o wadze 1kg. Pogodziłem się z tym choć ciągle czekam![]()
Miłego dniamoja www