"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Kolejny Canon EOS RP około połowy lutego 2019 roku. Cena poniżej obecnego EOS R, około 1500 USD w USA. Podobno już go testują. No i bez bez paska dotykowegoMoże będzie dżojstik ?
Matryca to chyba jednak z 6D II
https://www.cameraegg.org/canon-eos-...SRC9K-wYPZTIm8
https://www.canonrumors.co/canon-eos...p-coming-soon/
http://thenewcamera.com/canon-eos-rp...rip-confirmed/
Ostatnio edytowane przez candar ; 26-01-2019 o 17:40
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
uśmiałem się jak norka (to ten sceptycyzm o kórym kiedyś pisałem, po premierze 6DII przestałem się ekscytować potencjalną lub papierową specyfikacją nowych korpusów canona - wszystkimi prawie stu procentami, matrycami wykonanymi w najnowszych technologiach) matryca z 6DII ale za to będziesz mógł mieć czerwony, niebieski lub czarny korpus - widać że fullfrejmy idą ławą pod strzechy - obawiałbym sie o przyszłość mniejszych formatów - a to jeszcze nie będzie ostanie wcielenie matrycy z 6DII - wystarczy sobie przypomnieć nieśmiertelne 18mpix, ale przynajmniej korpus będzie tani tak z 8000 PLN na dzień dobry (no bo wjazd na autostradę), a tanie korpusy są potrzebne.
Ostatnio edytowane przez mirror ; 26-01-2019 o 18:41
Oby nieChociaż z pewnością się sprzeda. Chciałoby się powiedzieć canonowi "nie idźcie tą drogą", ale znając historię nieśmiertelnych 18 Mpix zapewne pójdą po najniższej linii oporu a że cel uświęca środki to znowu będą "liderem sprzedaży". Informacja, że w kolejnym budżetowym korpusie zrezygnują z "paska" dość jasno wskazuje kierunek w którym skręca ten system testując użytkowników. Dałbym im dwa lata i zobaczymy co uda im się "stworzyć". Jak na razie wolę używać starej puszki, w której "dali bardzo dużo za niewiele" bo wiem, że obecna oferta canona przynajmniej dla mnie niewiele wnosi i lepszych fot z pewnością bym nie zrobił kupując R i RF.
Ostatnio edytowane przez candar ; 27-01-2019 o 10:18
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Mi matryca z 6d2 bardzo odpowiada. Gdyby w Nowym R dali bardzo sprawny AF i bardziej wydajną baterię to za 6-8tys. zł to będzie bardzo fajny aparat również do zastosowań komercyjnych![]()
Miłego dniamoja www
Skąd przypuszczenie, że w R af jest sprawny nie bardzo, a bateria niewydajna? Kupując R zakupiłem dodatkowo 2 ogniwa (jeszcze dwa miałem od 7d). Za każdym razem wychodzi ok 500 ekspozycji mimo używania wifi. Ale fakt, ceny takich poziomów chyba jednak nie osiągną.
Pozdrawiam!
wysłano z FRD-L19 przy użyciu Tapatalka
Co do cen, w tej chwili "street price" za Eos R w HK to poniżej 6500 PLN. Z gwarancją z oficjalnej dystrybucji. Więc nawet po doliczeniu VAT można się spodziewać sporych obniżek ceny w najbliższym czasie, prawdopodobnie w postaci cashback.