Jeszcze 400/5,6 to też dziadek.
Ja bym tak szybko nie grzebał EFa. Trzeba pamiętać że Canon oprócz dslr ma jeszcze kamery z natywnym bagnetem EF.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Może nowych EF nie będzie już wielu, ale te szkła będą jeszcze bardzo długo w użytku. Zresztą, serie 5d i 1dx też doczekają się kolejnych irytacji. Niemniej R i zalety ML to jest przyszłość. Wielu znajomych nie przesiadło się na sony a7III tylko z powodu kolorów canona, ergonomii ew.posiadanej szklarni. Gdyby EOS R wyszedł w bardziej zaawansowanej postaci myślę, że teraz byłby spory ruch w tym kierunku.
Miłego dniamoja www
Mi się wydaje że canon nie bez powodu opracował tyle przejściówek do nowego mocowania. Siła canona to moim zdaniem szkła które ludzie bardzo lubią za ich charakter dlatego jeszcze długo na bezlustrach ludzie będą używać szkieł od lustrzanek. Sprawdzałem sam i wiem że świetnie to działa.
Kapitan Wagner
Zresztą nawet jakby Canon wypuszczał 5 szkieł RF rocznie to i tak parę lat mu zajmie stworzenie sytemu tak kompletnego jak EF.
Miłego dniamoja www
Jest patent IBIS od Canona:
https://www.canonrumors.com/patent-c...stabilization/
Czyli to będzie w tym lepszym nowym R?
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200