"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
??? To mamy inną wiedzę, bo ja robię i mam celność na poziomie 90% (a nie jedno na kilkanaście). Dobre szkło, dobra lustrzanka i umiejętność pracy takim zestawem.
Może cie to zdziwi, ale Canona R (itp. aparaty) kupi więcej hobbystów niż zawodowców.
Fotografując w studiu z lampami canonem na przysłonach f/5.6 i wyższe miałem celność 100%. Rozmawiamy o portretach w świetle zastanym i dokładnym ustawieniu ostrości we wskazanym miejscu i w przypadku bezluster na pełnym otwarciu przysłony z bardzo jasnym szkłem f/1.2 ostrość jest dokładnie w punkt. W 5D III na fazowym był tototolotek a LV w 5D III to jednak proteza.
Ostatnio edytowane przez candar ; 13-10-2018 o 10:41
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
kup sony, szkła podepniesz przez przejściówkę a jak spytamy czy to dobrze (z naciskiem na dobrze) działa to napiszesz że nowoczesna technologia i wizjer elektroniczny rekompensują ci z naddatkiem te drobne problemy z af a focus peeking rozwiązuje wszystkie problemy (zastanawiam się jak focus peeking współpracuje z detekcją oka, a może nie współpracuje i mamy technologię taką jak 50 lat temu)
- szkła canona na przejściówce podpinane do obcego korpusu to najnowszy krzyk mody ... znaczy krzyk technologii chciałem powiedzieć
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
Szacunek dla Sony, jeden troll się wypali, to pojawia się następny. Godna podziwu konsekwencja.