Strona 197 z 274 PierwszyPierwszy ... 97147187195196197198199207247 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 961 do 1 970 z 2734

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Canon się wyraźnie rozkręca, myślę luźno, że R1 również się pojawi niejako na deser, po tym jak R3 będzie na równi z przepowiadanym z9 czy Sony A1

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce]

To jeszcze f5.6 takie poprosze

Chociaz w sumie w dobie zoomow 100-500 i 150-600 troche to sie mija z celem..
    Ostatnio edytowane przez cauchy ; 14-04-2021 o 23:38
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)

To jak już wszyscy dalej czekamy, to ja czekam na następce r/rp. Coś dla plebsu jak ja, taki max za 8K. Dwa sloty oby były tylko.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

generalnie R6 to budżetowy sprzęt dla początkujących fotoamatorów, gdyby nie postęp technologii, byłby uboższy nawet od R. Przydałoby się coś pomiędzy R6 a R5, dla bardziej "zaawansowanych amatorów"

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    To jak już wszyscy dalej czekamy, to ja czekam na następce r/rp. Coś dla plebsu jak ja, taki max za 8K. Dwa sloty oby były tylko.
    Za jakiś czas R6 stanieje. Akurat dla następcy Rki nie widzę miejsca w aktualnej ofercie. Już chyba za dużo tego by było. Dla RP owszem.
    Miłego dnia
    moja www

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Za jakiś czas R6 stanieje. Akurat dla następcy Rki nie widzę miejsca w aktualnej ofercie.
    R ma jeden atut. 30 Mpx to jednak 50% więcej niż 20. I to jest główna wada R6. Wg mnie. Trochę mało tych pikseli.
    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    R ma jeden atut. 30 Mpx to jednak 50% więcej niż 20. I to jest główna wada R6. Wg mnie. Trochę mało tych pikseli.
    Zgadzam się w pełni. Jako posiadacz R nie widzę żadnego sensu przejścia na R6 i gdybym potrzebował drugiego body, to pewnie kupiłbym R; oczywiście piszę to przez pryzmat moich hobbystycznych potrzeb.
    Ostatnio edytowane przez Bangi ; 16-04-2021 o 15:52

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

No tak. Rozumiem Wasze argumenty, ale mój post dotyczył ew. następców R i RP gdyby następca R miał 30mpix i zaktualizowane, zgodnie z postępem technologicznym, pewne elementy to kto by kupował R6? Przecież to logiczne, że musieliby wsadzić dpaf w wersji 2 i pewnie te oczekiwane 2 sloty. Dlatego wydaje mi się, że w tej chwili nie ma już miejsca na R mk2. Obstawiam, że zostaną linie RP, R6, R5 i R3 + ew. jakieś warianty z bardzo dużą rozdzielczością.
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Zgadzam się w pełni. Jako posiadacz R nie widzę żadnego sensu przejścia na R6 i gdybym potrzebował drugiego body, to pewnie kupiłbym R; oczywiście piszę to prze pryzmat moich hobbystycznych potrzeb.
    Bangi jak Ci wyskoczy komunikat sformatuj kartę, to zrozumiesz gdzie Canon popełnił niewybaczalny błąd z eRką Tak. Mi wyskoczył.

Strona 197 z 274 PierwszyPierwszy ... 97147187195196197198199207247 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów