To dopiero [CR1] wiec sprawdzalnosc marna. Czekamy na specyfkacje [CR2] lub [CR3].
To dopiero [CR1] wiec sprawdzalnosc marna. Czekamy na specyfkacje [CR2] lub [CR3].
Cosik niedługo będzie.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ja bym obstawiał, że specyfikacja wideo jest wyssana z palca. 8k to coś, czego nie ma jak na razie w żadnej dostępnej kamerze Canona, nie wspominając o zapisie RAW w tej rozdzielczości.
Tylko Canon ma linie kamer i nie będzie jej kanibalizowal za wszelką cenę bo Sony i youtuberzy płaczą. Da 8k w takim kropie, że się internet zapłacze![]()
8k to 7,680 x 4,320 pikseli (33,2 megapikseli) w UHD, co daje krop 1,36. W 8k DCI będzie mniejszy (poniżej 1,3), to ja poproszę taki crop. Co do kanibalizacji kamer, to po tym co pokazał 1dx mk III widać, że Canon to olał. Ci co mają kupić kamerę i tak kupią kamerę, a cała reszta przygarnie hybrydę. Mam tylko nadzieję, że w 8k RAW będzie działał Dual Pixel AF.
Ostatnio edytowane przez sv ; 27-01-2020 o 23:06
Niech ogarna 4K bez cropa. IBIS i 8K .. co za clickbaitowe dyrdymaly![]()