Strona 16 z 274 PierwszyPierwszy ... 614151617182666116 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 2731

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)

Cytat Zamieszczone przez szandor Zobacz posta
    Zastanawia mnie dlaczego DPR milczy na temat EOSa R?
    https://www.dpreview.com/news/842821...-system-launch

p,paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez szandor Zobacz posta
    Zastanawia mnie dlaczego DPR milczy na temat EOSa R?
    Mają zakaz do czwartku.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
    Co do dual pixel to pixele są dwufunkcyjne. Ustawiają af a w czasie robienia zdjęcia dziają normalnie. Tyle teoria bo .... jak to będzie w przypadku śledzenia?
    Ja bym raczej powiedział, że są jednofunkcyjne. Kwestia odpowiedniej interpretacji informacji odczytanej z matrycy: raz jako obraz a raz jako informacja o ostrości (albo równocześnie!) O ile na początku Canon nabrał wody w usta na ten temat, to teraz wskazuje na to choćby DPRAW. I na tym polega piękno tego rozwiązania. A podczas śledzenia dzięki temu można jednocześnie analizować obrazy i informację o przesunięciu fazy/ostrości

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Natomiast RF 50/1.2 - ma ważyć 950g.
    Gdzie EF 50/1.2 to 590g.

Gdzie tu logika i zysk z braku komory lustra
    Zysk bierze się jedynie z rozmiaru matrycy. Za parę dni będzie mały i jasny ekwiwalent pięćdziesiątki dla EF-M Fakt, że na EOS R się tego nie da podłączyć.

Co ciekawe, na do EOS R będzie można podłączać szkła EF-S. I już widzę super kandydata. 18-135 USM. Bo filmowanie 4K pewnie i tak będzie z cropem ca. 1.6?
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 03-09-2018 o 13:06

Uzależniony
    Miasto
    Białystok

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    teraz wskazuje na to choćby DPRAW. I na tym polega piękno tego rozwiązania. A podczas śledzenia dzięki temu można jednocześnie analizować obrazy i informację o przesunięciu fazy/ostrości
    z oszałamiającą prędkością 2,2 klatki na sekundę.
    [5D IV ma 5 fps w Dual Pixel RAW]

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez capo-di_tutti-capi Zobacz posta
    Ale to ograniczenie chyba dotyczy wyłącznie rejestracji formatu DP RAW a nie użycia samej technologii Dual Pixel.

P,paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez capo-di_tutti-capi Zobacz posta
    Jak pierwszy raz zobaczyłem Dual Pixel ca. 5 lat temu, to pomyślałem: "Ale gruba przesada!". Potencjalne multum informacji do przetworzenia i do tego droga w produkcji matryca. Ale Canon konsekwentnie to rozwija, a procesory są coraz szybsze. Myślę, że sporego kopa dostanie Dual Pixel w momencie wprowadzenia matrycy "stacked".

W sumie z tego EOS R to najbardziej jestem właśnie ciekaw AF
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 03-09-2018 o 13:23

Uzależniony
    Miasto
    Białystok

.

Ale dlaczego EOS R ma 2,2 fps gdy dwuletni 5DIV ma 5 fps?

Ale Canon konsekwentnie to rozwija, a procesory są coraz szybsze.
    Gdzie rozwija?
    6D II ma Dual Pixel RAW?
    Ostatnio edytowane przez capo-di_tutti-capi ; 03-09-2018 o 13:25

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Pisząc o rozwoju miałem na myśli DP a nie DPRAW (ten ostatni podałem jako przykład, że procesor ma dostęp do informacji z subpikseli podczas odczytu obrazu z matrycy).

Co do różnic w szybkostrzelności DPRAW, nie analizowałem bliżej tematu. Różnica może pochodzić np. z innej architektury, 5dIV ma dwa procesory DiGIC i tym samym 2x więcej kanałów dostępu do matrycy. Nie wiem jak jest w EOS R, być może np. pojedynczy DiGIC 8?
    I czy te 5 fps to jest w OVF czy LV? Jeśli pierwsze, to odpada w 5dIV analiza informacji o ostrości z matrycy, z czujników dedykowanych jest szybciej na pewno i robi to drugi procesor.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 03-09-2018 o 13:41

Bywalec

I czy te 5 fps to jest w OVF czy LV? Jeśli pierwsze, to odpada w 5dIV analiza informacji o ostrości z matrycy, z czujników dedykowanych jest szybciej na pewno i robi to drugi procesor.
    5D4 ma 7 fps przez OVF i 5 fps w LV.
    Canon EOS RP + 50/1.8 RF

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez tmielcarz Zobacz posta
    Aha Czyli, pomijając kwestie architektury, może być na przykład tak, że nowe algorytmy AF w EOS R bardziej obciążają procesor.

Cytat Zamieszczone przez tmielcarz Zobacz posta
    A tak dokiładnie to w LV ze śledzeniem ma 4 kl/sek

Być może to właśnie kwestia potrzebnej mocy obliczeniowej. Jakby nie było to dwie rzeczy się ze sobą wiążą aby można było pracoać sensownie - śledzenie i szybka seria - "i" oznacza koniunkcję czyli jeśli jeden element kuleje funkcjonalność jest upośledzona. Tryby seryjne typu 2 czy 4 klatki na sekundę to wybaczcie ale śmiech na sali. Powtarzamy jak słabe sa firmy od tv a zobaczcie A7III 10 kl/sek i 40 rawów w serii. 5D4 7 kl/sel i 15 rawów. Mówimy o nowym projekcie R i prędkości 2,2 kl/sek..... Tylko jedno mi przychodzi na myśl - CANON udowadnia, że dslr są jednak lepsze... w szczególności dla klientów siedzących tylko w tej firmie ;-)
    KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com

Strona 16 z 274 PierwszyPierwszy ... 614151617182666116 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów