Strona 132 z 274 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134142182232 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 311 do 1 320 z 2731

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Re: Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Muszą mieć coś naj, kiedyś szkła 1.2 dziś została matryca i mp.

Wszystko spoko ale trochę boje się ceny nowej eRki, coś czuje po kościach okolice £3500.
    Skoro A7R IV to 17 500 zł to niewykluczone że masz rację.
    To chyba będzie prestiżowy "pokaz" możliwości technologii Canona a nie wyrób dla zysku. Olimpiada się zbliża.
    Tak jak i (najprawdopodobniej) A7R IV który ukazał się 1,5 roku po A7R3 i przed A9 II i A7S3

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 03-08-2019 o 10:41
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: Re: Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    To chyba będzie prestiżowy "pokaz" możliwości technologii Canona a nie wyrób dla zysku.
    Canon nie wie co to pokaz, udowadnia to przy każdej premierze. Coś dodadzą coś obetną i jest miejsce na mk3.

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Canon nie wie co to pokaz, udowadnia to przy każdej premierze. Coś dodadzą coś obetną i jest miejsce na mk3.
    Myślę że nowa R będzie "wypasiona", ( 72 Mpix ?) to kwestia prestiżu/pozycji.
    I będzie też wersja "ekonomiczna" dla normalnych użytkowników

Canon nie może pozwolić by Sony, Nikon, ... przejęli zbyt dużo segmentu ML który przy zaniku segmentu lustrzanek oraz segmentu dla początkujących będzie głównym dostawcą zysku z foto

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 03-08-2019 o 13:13
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)

Dopóki podstawą funkcjonowania wielu użytkowników w systemie są szkła zbierane przez lata i rynek wtórny Canon może sobie pozwolić na wiele. Dlatego też szkła natywne R będą raczej bardzo dobre i bardzo drogie.
    Przy czym nie ma co dawać przykładu, że do Sony można podpiąć wszystko przez przejściówki bo to nie jest to samo co w Canonie.

Tak więc ja raczej zgadzam się ze @zdebik iem - dadzą kawałek tortu i przedsmak tego co nadejdzie.... Chociaż jeśli Canon da tylko to co już jest w sony - matryca, seria, IBIS to już mamy pogromcę rynku ;-)
    KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Dla wielu do ślubów potrzebne są jeszcze 2 sloty, bo teraz nie wiedzą jak traktować R-kę - jako następcę linii 6d, czy może 5d
    Miłego dnia
    moja www

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Canon nie może pozwolić by Sony, Nikon, ... przejęli zbyt dużo segmentu ML który przy zaniku segmentu lustrzanek oraz segmentu dla początkujących będzie głównym dostawcą zysku z foto

jp
    Rynek ML nie opiera się na FF i to za kwoty o których tu mowa. W nizinach króluje APSC i tu Canon po trochu działa. Podejrzewam że wpływ takiego wypasionego body na sprzedaż będzie znikomy.

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Dla wielu do ślubów potrzebne są jeszcze 2 sloty, bo teraz nie wiedzą jak traktować R-kę - jako następcę linii 6d, czy może 5d
    Rka to krok w bok i zajawka systemu. Z M było podobnie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Rynek ML nie opiera się na FF i to za kwoty o których tu mowa. W nizinach króluje APSC i tu Canon po trochu działa. Podejrzewam że wpływ takiego wypasionego body na sprzedaż będzie znikomy.

Rka to krok w bok i zajawka systemu. Z M było podobnie.
    To prawda. Musiał być jakiś istotny brak żeby wyprzedzać poprzednie modele dslr i trochę ef-ów.
    Miłego dnia
    moja www

To nie będzie body dla mas. Uważam, że na ten moment aparat z matrycą 70+mpix to body dla tych, którzy stricte tego potrzebują. To nie będzie body np. dla mnie, bo nie wyobrażam sobie do czego miałyby mi posłużyć w chwili obecnej tak duże pliki.
    I tutaj zaznaczam - w chwili obecnej Pamiętam jak w czasach 40d wyszedł 50d z 20mpixelami. Wszyscy się pukali w czoło po co to komu
    3xEos R | 16-35L 2.8 III | 16-35L 4 IS | 24 1.4 art |35L 1.4 II | 50 1.4 art | 50 2.5 MACRO | 85L 1.4 IS | 85 1.4 art | 135 1.8 art | 70-200L 2.8 IS II | 70-300L 4-5.6 | 6x430ex rt III |

Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez technik8pl Zobacz posta
    To nie będzie body dla mas. Uważam, że na ten moment aparat z matrycą 70+mpix to body dla tych, którzy stricte tego potrzebują. To nie będzie body np. dla mnie, bo nie wyobrażam sobie do czego miałyby mi posłużyć w chwili obecnej tak duże pliki.
    I tutaj zaznaczam - w chwili obecnej Pamiętam jak w czasach 40d wyszedł 50d z 20mpixelami. Wszyscy się pukali w czoło po co to komu
    Tak trochę poza tematem...od zawsze śmieszy mnie wciskanie ludziom, że potrzebują takich matryc w smartfonach. Nie drukują tego, optyka aparatu tego nie pociągnie, wyświetlają na ekranie hd...może czasem trochę powiększą żeby się przyjrzeć szczegółom. Przy "prawdziwych" aparatach często wygląda to zresztą bardzo podobnie trochę mnie dziwi, że rynek doszedł aż do takiego punktu.
    Miłego dnia
    moja www

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Tak trochę poza tematem...od zawsze śmieszy mnie wciskanie ludziom, że potrzebują takich matryc w smartfonach. Nie drukują tego, optyka aparatu tego nie pociągnie, wyświetlają na ekranie hd...może czasem trochę powiększą żeby się przyjrzeć szczegółom. Przy "prawdziwych" aparatach często wygląda to zresztą bardzo podobnie trochę mnie dziwi, że rynek doszedł aż do takiego punktu.
    Bo nie doszedł do innego . Nadal jedyne co producenci "mają" czytelnego dla klienta to megapiksele.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 132 z 274 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134142182232 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów