Bez lampy, tryb "AV".Zamieszczone przez MMM
Ustawilem na 1/1000s, tak jest w EXIF.
Bez lampy, tryb "AV".Zamieszczone przez MMM
Ustawilem na 1/1000s, tak jest w EXIF.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
No ale czemu bez lampy? Lampa dałaby Ci znacznie krótszą ekspozycję. I nie rozumiem czemu uparcie to ISO1600.Zamieszczone przez Drozdi
To zdjęcie jest całe nieostre, poruszone. Przy tej skali odwzorowania już widać każdy ruch ręki. Lampa (albo statyw - ale to może raczej do celów nieruchomych) to mus IMHO.
Na razie to wydaje mi się, że problem leży po stronie fotografującego...
350D+grip, Sigma 24-60mm f/2,8 EX DG, 420EX, Lastolite Micro Apollo
Lo, there do I see my father.
Lo, there do I see my mother and my sister and my brother
Lo, there do I see the line of my people back to the beginning.
Lo, they do call to me. They bid me take my place among them
In the halls of Valhalla where the brave may live forever.
Zamieszczone przez Drozdi
Chyba to przeczuwałemZdjęcie zrobionie Nikonem przy 1/1000 jest ostre, a Canonem przy 1/1000 rozmazane. Jeszcze chwilka i zaraz dowiemy się, że tylko Nikonem da się zrobić zdjęcie krowy na polu
Slavko zle mnie rozumiesz. Moim zdaniem Canon jest lepszy od Nikona, dlatego tez wybralem EOSa, ale wracajac do tematu. Jak zrobie zdjecie Nikonem, to widac, ze skrzydla pszczoly sa zamrozone (nie ma tych smug, co przy moim CanonieZamieszczone przez Slavko
)
Dodam jeszcze, ze tym super Nikonem jest "Nikon Coolpix 885"
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
W takim razie to pewnie problem złego doboru przesłony. Jaką dziurą to bylo robione? Głębia ostrości się pewnie kłania.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
http://www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=728207#
moje przykładowe zdjecie kropelki (w portfolio jest więcej)
Jak juz poprzednicy pisali wywal halogena. Ja robiłem na 1/4000 s z lampą zewnętrzną, pierscieniami do makro i starym trzydziestoparoletnim Industarem. To działa
Trochę cierpliwości z uchwyceniem tego momentu... ale to sie da zrobić.
Jeszcze jedno... na tych zdjeciach co zamieściłeś wyraźnie widać że te krople sa poprostu rozmazane. Za długi czas przy tym udziale światła zastanego (czy halogena). Sama lampa da ci czas zamrożenia kropli.
Ostatnio edytowane przez Gregg ; 17-05-2006 o 05:30
Aparat, lampa i jeszcze troche innego badziewia