Sorry Panowie, ja się już gubię w tych pokręconych oznaczeniach i mi się pomyliło: miałem na myśli i mam do sprzedania ODBIORNIKI YN-EX-RX, a nie NADAJNIK YN-E3-RT, tak więc nie zaspokoję Waszych oczekiwań względem nadajnika-sterownika. Odbiorniki mam po 150zł +P&P
--- Kolejny post ---
Widzisz to, co Ci pokazują, a nie to, czego Ci nie pokazują. Inne firmy, np. Nikon, radzą sobie z obsługą wszystkich funkcji lampy błyskowej za pomocą 3 dodatkowych styków, a Canon ma 4. Inne aparaty nie odwalają takich hocków-klocków ze współpracą z lampami obcych producentów, jak to robią aparaty Canona. A ten to dopiero potrafi! Mam C-550D i on z lampą YN-685 pracuje normalnie, a ta sama lampa założona na C 80D wymaga włączenia korekcji +1,7 EV. Mam 5 różnych lamp obcych producentów i każda z nich wymaga innej korekcji na 80D, innej na 6D, a praktycznie żadnej na 550D. Tylko lampy Canona pracują normalnie na każdym korpusie. Przy 80D nie działa np. wspomaganie AF z niektórymi lampami, albo nie można im zdalnie uruchomić trybu HSS. Mam dwusystemową lampę Triopo TR-982 II Canon/Nikon, która na Canonie odwala cyrki z brakiem wspomagania AF, korekcją i brakiem HSS przy zdalnym wyzwalaniu, a na Nikonie wszystko działa. Stare lampy EZ Canona mają taki sam układ styków, jak seria EX, ale jednak korpusy identyfikują te lampy jako "obce" i nie dają współpracy w TTL-u, a przecież były, począwszy od analogowego EOS-a 50 aparaty pracujące zarówno w trybach EZ, jak i w EX z oboma typami lamp mającymi ten sam układ styków.